СВЕТЪТ ДНЕС

Мигрантите си проправят нови маршрути през Испания и Румъния

Само в ПИК
Мигрантите си проправят нови маршрути през Испания и Румъния
Автор: ПИК
Дата
Дата
1500
Коментари
0
Мигрантите си проправят нови маршрути през Испания и Румъния

В опит да заобиколят мерките на ЕС за спиране на миграцията през централното и източното Средиземноморие мигрантите откриват нови маршрути през Испания и Румъния, заяви представител на Международната организация по миграцията, предаде БТА.

Еудженио Амбрози, директор на регионалния клон на организацията за ЕС, заяви, че броят на мигрантите, пристигащи по тези нови маршрути, е относително малък, но те са сигнал, че каналджиите търсят алтернативи за достигане до страните от ЕС.

Според Международната организация по миграцията почти 10 300 души са пристигнали в Испания по море само през 2017 г. Амбрози посочи, че това не „огромен брой"”, но все пак е четири пъти над този от 2016 г.

Той отбеляза, че няколкостотин мигранти са пристигнали в Румъния, прекосявайки Черно море.

„Това е ясен знак, че трафикантите и каналджиите търсят алтернативи (...), за да продължат бизнеса си”, посочи Амбрози. Той добави, че това е сигнал също така, че политиката на ЕС за спиране на миграцията е неефективна. 

Досега през 2017 г. до бреговете на Европа през Средиземно море са достигнали общо 130 000 мигранти. Броят на пристигащите по море намалява от 2015 г., когато беше отчетен рекордът от един милион души, пристигнали през Средиземноморието.

Още по темата
Чешкият президент изригна срещу квотите за мигранти
Часовник
21:36
Срещу квотите на Европейския съюз за разпределението на мигранти се обяви чешкият президент Милош Земан, цитиран от чешки медии.  Според него за страната ще е по-добре да не получава субсидии...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Един горещ летен ден дядо Пейо се връща от нивата, седнал в писаната си каруца с впрегнато доресто конче. Дядо Пейо въздиша уморено: - Ех, колко е горещо и сухо! - Да, наистина! - добавя конят. - Я! За първи път чувам кон да говори! - учудва се дядо Пейо. - И аз! - обажда се каруцата...