Мика Зайкова: 80% от хората у нас живеят в бедност

Само в ПИК
Мика Зайкова: 80% от хората у нас живеят в бедност
Автор: ПИК
Дата
Дата
3260
Коментари
6
Мика Зайкова: 80% от хората у нас живеят в бедност

"80% от хората у нас живеят в бедност, едва 5% са с добри доходи", заяви финанстът Мика Зайкова пред "Фокус" във връзка с предложението на синдикатите минималната заплата да не се облага с данък, за намаляване на данъчните ставки за учебници и лекарства.

Тя изчисли, че около 40-50 лева ще остават в джоба на всеки с минимален доход, ако данъкът за него отпадне. По думите й по този начин потреблението има възможност да нарасне.

„50-те лева не изглеждат много пари, но ако ги вземете в годишен разрез това все пак са близо 600 лева. Да облечеш, да обуеш и да изпратиш едно дете на училище, според изчисленията за тази учебна година, е между 300 – 400 лева в най-скромен аспект. Тези две мерки имат за цел две неща – да повишат нетния доход на гражданите.

Важното е, че България върви напред и има ръст от 3,6%, а моторът на този ръст е потреблението. Тъй като в България инвестиции няма, моторът на този ръст е колективното потребление или потреблението на домакинствата. Потреблението може да е мотор, но то не създава потенциал в икономиката и не разкрива нови работни места“, коментира Мика Зайкова. Финансовият експерт допълни, че страната ни се нуждае от подобрение на бизнес климата, както и от реформи в съдебната система.

Напиши коментар »
(6)
1
Как така 80% живеят в бедност, а 50% почиват в Гърция?!
2
ПАРИ НЕМА, МРЕТЕ БУЛГАРОПИТЕЦИ !!!
3
Мико ли си, мишко ли си, не ме интересува! 50% почиват в Гърция, като 80% от тези 50% си носят салатата, яденето и пиенето... Но поне наистина си почиват далеч от болести, мръсотия, дрога, проституция, измама, спекула и безобразен шум! И всичко това излиза по-евтино от нашата рекетьорска и фалшива услуга, подкрепена от държавните институции! Само разни откъслечни прояви за вдигане на рейтинга и за замазване на очите на простолюдието, е контролът на властите, като онова дето прави онзи измамник ОБЕДния ПАРТИот...
4
Не 80%, а и повече ще стават. То не може да влизаш гол и бос във властта, а да излизаш милионер и милиардер. Всичките тези кражби, далавери и непрекъснато увеличаващи се заплати на всички управляващи е за сметка на този все по-обедняващ народец
5
СТИГА ГЛУПОСТИ ПАТКО,ЗАТОВА ЛИ НАШИ И ГРЪЦКИ КУРОРТИ ПРАЩЯТ ОТ БЪЛГАРИ
6
ПРИ 4 МИЛИОНА РЕГИСТРИРАНИ АВТОМОБИЛА, КАТО МАХНЕМ ДЕЦАТА И ВЪЗРАСТНИТЕ СЕ ПАДА ПО ЕДИН АВТОМОБИЛ НА ЧОВЕК. ДА КАЖЕМ, ЧЕ НЯКОИ СА С ПО 2-3, ПАК НЕ ИЗЛИЗА СМЕТКАТА НА БАБЕТО.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

-Аз кат' съ' напия от нищо не ма' е страх!
-Даже и от жена ти ли?
-Е, чак до такава степен не съм се напивал.