Милосърдие! Лекари осигуриха средства за операция на възрастен пациент

Само в ПИК
Милосърдие! Лекари осигуриха средства за операция на възрастен пациент
Автор: ПИК
Дата
Дата
3755
Коментари
2
Милосърдие! Лекари осигуриха средства за операция на възрастен пациент

60-годишният Яким от Петрич пада лошо и чупи бедрената си кост преди две седмици. Мъжът е с психично заболяване, почти глух е и с много слабо зрение, съобщава Би Ти Ви.

„Той ми е малкото братче. Жал ми е, обичам го, мъчно ми е при това положение като го гледам, друг няма кой”, казва през сълзи сестра му Елеонора.

От Петрич Яким е прехвърлен в София. За да ходи отново трябва операция с поставяне на имплант. Цената му обаче е непосилна – 2 200 лв. Пенсията му е 130 лв., а тази на сестра му – 240 лв..

 „Колегите, за моя изненада и гордост разбира се, сами ми предложиха – казаха доктор Мазнейков, дайте да не се ослушваме, дайте ние да съберем пари за тоя човек”, разказва хирургът-ортопед от болница „Света София” д-р Христо Мазнейков.

Доктор Александър Петров е лекарят, оперирал Яким. Той също е дарил лични пари:

„Операцията беше рутинна, стана доста добре. Ако не го бяхме оперирали, го обричахме на явна гибел”, заявява доктор Петров.

В момента Яким се възстановява за сметка на болницата. Правят му и безплатна рехабилитация. Според д-р Мазнейков шестте дни, дадени по клинична пътека, не стигат доникъде.

След изписването обаче не е ясно кой ще се грижи за Яким. Процентът, определен в телка му е недостатъчен за личен асистент. А сестра му вече не успява – има проблеми с ръцете, също е оперирана.

 

Напиши коментар »
(2)
1
Реклама на мошениците Мазнейкови. Колко родилки проплакаха от тях
2
Няма нищо безплатно! Ще си "избият" парите от други пациенти!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Брокер лежи в болница. Сестрата му мери температурата. - Колко е, сестра? - пита той. - Тридесет и девет. - Когато стигне четиридесет, продавайте.