БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министерството на регионалното развитие и благоустройството чака още 4 млн. лева от концесионерите на плажове

Само в ПИК
Министерството на регионалното развитие и благоустройството чака още 4 млн. лева от концесионерите на плажове
Автор: ПИК
Дата
Дата
1182
Коментари
0
Министерството на регионалното развитие и благоустройството чака още 4 млн. лева от концесионерите на плажове

Още четири милиона лева има да получава Министерство на регионалното развитие и благоустройството от концесионерите на плажни ивици за 2015 г. Това се посочва в писмен отговор на министър Лиляна Павлова на въпрос на депутат.

Очакванията на МРРБ са, че за настоящата година събраните приходи от концесионни договори и отдаване под наем на морски плажове ще надхвърлят 14 000 000 лв. Към момента действат 56 договора за концесия, а срокът за внасянето на вторите вноски е 30 ноември 2015 г. До момента държавата е събрала почти 10,7 млн.лв. от концесионни плащания и наем.

За 2014 г. приходите от платени годишни концесионни възнаграждения и наемни цени са били на обща стойност 13,1 млн.лв. Очаква се 2015 г. да е последната, в която таксите от концесии и наем на плажове ще се събират от МРРБ. От следващата година концесионерите и наемателите ще трябва да заплащат дължимите суми на Министерството на туризма, което би трябвало да поеме управлението на плажовете. 

Още по темата
Павлова: Санкционирали сме 56 концесионери и наематели на плажове
Часовник
08:41
Почти на всички плажове имаме проблеми - нарушаване на свободната площ, проблеми със спасителите, хигиенните условия. Санкционирали сме 56 концесионери и наематели. Отново ще имаме основание да...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Днес дадох на жената да разбере какво ми е, като ме мъкне по магазините. 
Влязохме в 11 кръчми и във всяка пробвах ракията и мезето, а после се върнахме в първата...