БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министерството на регионалното развитие и благоустройството чака още 4 млн. лева от концесионерите на плажове

Само в ПИК
Министерството на регионалното развитие и благоустройството чака още 4 млн. лева от концесионерите на плажове
Автор: ПИК
Дата
Дата
1242
Коментари
0
Министерството на регионалното развитие и благоустройството чака още 4 млн. лева от концесионерите на плажове

Още четири милиона лева има да получава Министерство на регионалното развитие и благоустройството от концесионерите на плажни ивици за 2015 г. Това се посочва в писмен отговор на министър Лиляна Павлова на въпрос на депутат.

Очакванията на МРРБ са, че за настоящата година събраните приходи от концесионни договори и отдаване под наем на морски плажове ще надхвърлят 14 000 000 лв. Към момента действат 56 договора за концесия, а срокът за внасянето на вторите вноски е 30 ноември 2015 г. До момента държавата е събрала почти 10,7 млн.лв. от концесионни плащания и наем.

За 2014 г. приходите от платени годишни концесионни възнаграждения и наемни цени са били на обща стойност 13,1 млн.лв. Очаква се 2015 г. да е последната, в която таксите от концесии и наем на плажове ще се събират от МРРБ. От следващата година концесионерите и наемателите ще трябва да заплащат дължимите суми на Министерството на туризма, което би трябвало да поеме управлението на плажовете. 

Още по темата
Павлова: Санкционирали сме 56 концесионери и наематели на плажове
Часовник
08:41
Почти на всички плажове имаме проблеми - нарушаване на свободната площ, проблеми със спасителите, хигиенните условия. Санкционирали сме 56 концесионери и наематели. Отново ще имаме основание да...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Жената на програмист го праща на пазар и му казва: - Вземи една пръчка салам... ако има яйца, вземи 10. След половин час той се връща с 10 салама. - Ама защо си взел 10 салама?!?! - Как защо? Имаше яйца...