Министър Ангелкова не вижда причина да подава оставка

Само в ПИК
Министър Ангелкова не вижда причина да подава оставка
Автор: ПИК
Дата
Дата
2515
Коментари
5
Министър Ангелкова не вижда причина да подава оставка

Не виждам причина да подавам оставка заради АБТТА - втора поредна година имаме най-успешния туристически сезон. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова във връзkа с исканата й оставка от АБТТА.

„Първо, бих искала да кажа, че в националния туристически регистър има над 300 сдружения. Регистрираните такива, свързани с туроператорска и турагентска дейност са 3, като в регистъра турагентите и туроператорите са над 3000. Във въпросната АБТТА членуват може би около 80-90. По същия начин и в БАТА и Национално сдружение „Туризъм“. Това, че изразяват определено несъгласие с политиките, които води министерството, е тяхно право, но фактите, които имаме в сектора, доказват, че ние сме на прав път. Със сигурност има още много какво да се желае и да се работи. Все пак министерството съществува от 3 години, а проблемите в туризма са трупани 20-30 години“, коментира Ангелкова.

Тя поясни, че в Националния съвет по туризъм се обсъжда всичко. Министър Ангелкова обърна внимание, че членове на този съвет са и АБТТА и техните предложения са взимани в предвид. „Не виждам причина да подавам оставка, вече втора поредна година имаме най-успешния туристически сезон. Със сигурност международното признание, което получава министерството за действията, които извършва, е на достатъчно високо ниво. Продължаваме напред с диалог“, заяви министърът на туризма.

По отношение на обвиненията към нея, че манипулира данни, Ангелкова поясни, че не разбира защо се отдава значение на методите. „Ние използваме данни на НСИ и на БНБ. Ние сме министерство, работим с официални данни“, каза Ангелкова. Тя поясни, че в НСИ е записано, че за първите 8 месеца България е посрещнала над 6,5 млн. чуждестранни туристи в местата за настаняване над 10 легла. Министърът обясни, че не трябва да се забравя, че българските туроператори и турагенти работят както на пазара в България, така и организират екскурзии в чужбина.

Министър Николина Ангелкова заяви, че в Министерството на туризма е създадено звено за анализи и прогнози в туризма. "На тази база се обработват данните не само съгласно изискванията на реграмента на "Евростат", но и с друга методика", коментира Ангелкова. Тя поясни, че предстои скоро там да бъдат наети нови служители, за да се дава по-детайлна информация съгласно отделните видове туризъм и реализираните нощувки в местата за настаняване под 10 легла. Ангелкова поясни, че служителите в Министерството на туризма са подготвени и към момента наетите са под 100. По думите й те са разпределени в общи и специализирани дирекции, а в звеното за анализи и прогнози работят около 7 души и предстои да бъдат наети още двама души.

Още по темата
СКАНДАЛ! Туризмът разцепен за оставката на Ангелкова - шефовете на управителния съвет на асоциацията скочили на министърката, без знанието на членовете
Часовник
11:01
Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА) е в разкол и пред разпад след като Управителният съвет е поискал оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова. Не е...
Напиши коментар »
(5)
1
ТУКА Е КУПОНА - СЪС СУДЖУКА НА ПИЛОНА!!! КОЙ РАЗБИРА, ТУК СЕ СПИРА, ЧЕ СУДЖУКА ДНЕС СЕ ЛАПА БЕЗ ДА СЕ ПОДБИРА!!!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
БСПдирастията е мафия ! Крадат и мародерстват изтерзаният народ,ето защо сме бедни...Долу БСПеерастите на Сланинова. В цяла България, при частичните избори ГЕРБ тотално печели,и в Крън и на всякъде, а червената крадлива сган масово губи .. .............................................................................................................................................................. Всяка една не правителствена организация е оглавена от крадлив комунист, и сега Сланинова ги е активирала, да плюят по успехите на Бойко..
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашисткото вредното,крадливото,некомпетентнито управление на славните КАЛИНКИИИИИ и СУДЖУЦИИИИИ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Трима ловджии си говорят за жените си: - Моята е като сърна! Стройна, нежна, с големи влажни очи? - А моята е хитра, лукава, бърза – като лисица. – А моята пък, да ви кажа, външно изглежда като човек.....