Министър Василева: Със сигурност ще има загуба на средства по Оперативна програма „Околна среда“

ЧАС ПИК

Министър Василева: Със сигурност ще има загуба на средства по Оперативна програма „Околна среда“

4196
на 16.11.2014
Министър Василева: Със сигурност ще има загуба на средства по Оперативна програма „Околна среда“
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Със сигурност ще има загуба на средства по Оперативна програма „Околна среда“. Въпросът е доколко тя може да бъде минимизира в оставащото време до края на годината. Необходимо е системата да работи координирано, ефективно. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в предаването „Неделя 150” на БНР, предаде агенция "Фокус".

Тя заяви, че приоритет на министерството и екипа й в следващия месец и половина е максимално бързо разплащане към общините и бенефициентите. В понеделник предстоят технически разговори с мисията на Европейската комисия, а във вторник се състои и мониторингов комитет на оперативната програма, на който ще бъде представено текущото състояние, реалната картина и рисковете за двата фонда, от които програмата черпи ресурс – Фонда за регионално развитие и Кохезионния фонд. 

Иска ми се процентът на усвояемост да е максимален, обясни министър Василева.

„Оперативна програма „Околна среда“ е може би единствената програма, която в най-висока степен изпълнява ангажиментите на държавата ни от гледна точка на европейското ни законодателство, защото целите, които трябва да бъдат постигнати в секторите „Отпадъци“, „Води“ и „Биоразнообразие“, са изключително сериозни и те са свързани с ангажименти на държавата ни. Ангажирани публични власти – и държавата, и общините, а проектите, които се изпълняват, безспорно водят до подобряване на качеството на живот на българските граждани“, заяви още Василева. 

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК