Министър Васил Грудев се срещна с посланика на Япония

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Васил Грудев се срещна с посланика на Япония

4786
на 17.10.2014
Министър Васил Грудев се срещна с посланика на Япония

Последвайте ни в Google News Showcase

За България е важно да развива доброто сътрудничеството с Япония като се разгледат и възможностите за разширяване на продуктовата гама. Това каза министърът на земеделието и храните Васил Грудев на среща в министерството с посланика на Япония у нас Н. Пр. Такаши Коидзуми, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

препоръчано

Двамата отбелязаха, че отношенията между страните в областта на земеделието са на отлично ниво и има редица възможности, които могат да се използват. Една от тях е отглеждането на соя, за която през настоящия период на ОСП има допълнителна подкрепа. Сред останалите продукти, към които Япония има интерес, са розовото масло и аронията. 

Министър Грудев посочи, че страната ни има потенциал да изнася качествени плодове и зеленчуци, а на българския пазар има място за японски производители на земеделска техника. Посланик Коидзуми изтъкна, че България е позната в Япония с благоприятните си климатични условия, свързани с производството на кисело мляко, вино и храни. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК