Министър Вълчев: 80 млн. лева са предвидени за увеличение на учителските заплати

Само в ПИК
Министър Вълчев: 80 млн. лева са предвидени за увеличение на учителските заплати
Автор: ПИК
Дата
Дата
2935
Коментари
3
Министър Вълчев: 80 млн. лева са предвидени за увеличение на учителските заплати

80 млн. лева са предвидени до края на годината за покриване на 15-процентното увеличение на учителските заплати от 1 септември. Това заяви пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който връчи наградите на победителите в националния конкурс на тема “Развиваща и подкрепяща среда – творчество, успеваемост, духовност“ в Актовата зала на Учебно-възпитателен център „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“.

Министърът допълни, че за следващата година са предвидени 240 млн. лева за целогодишно прилагане на увеличението от 15%, което тази година е от 1 септември. „Догодина ще има и допълнително увеличение, но то ще бъде уточнено по-късно, ще бъде диференцирано и в резултат на смяната във финансовия механизъм“, уточни министър Красимир Вълчев.

Във връзка с началото на новата учебна година министър Вълчев подчерта, че няма неочаквани проблеми. „Казусът с учебниците по-скоро се реши благоприятно. Имаме основания да очакваме, че почти във всички училища за втори и шести клас ще има учебници. Всички първолаци и всички останали класове също ще имат учебници навреме. Към момента не идентифицираме някакви проблеми със стартирането на учебната година“, отбеляза министър Красимир Вълчев.

Още по темата
Образователният министър Красимир Вълчев призна: В България има неграмотност, която е причина за много сериозни проблеми
Часовник
20:09
"В страната има неграмотност, която е причина за много сериозни проблеми. Проблем е липсата на взаимодействие между различните институции и прехвърляне на топката. Много често учителят посещава...
Напиши коментар »
(3)
1
ТЪРТЕИ!!!!!!!! КАКВИ ЗАПЛАТИ ТЕ И СЕГА СИ ДОКАРВАТ 1500ЛЕВА ЧИСТО ОТ ЧАСТНИ УРОЦИ,ДЕЛЕГИРАНИ БЮДЖЕТИ КЛАСНО РЪКОВОДСТВО ,ВЪНШНО ОЦЕНЯВАНЕ БОНУСИ ЗА КОЛЕДА, 15 СЕПТЕМВРИ, 24- МАЙ, А 13 -ТА ЗАПЛАТА В КРАЯ НА ГОДИНАТА,А ЕКСКУРЗИИТЕ ЗА СМЕТКА НА УЧЕНИЦИТЕ И ПДАРЪЦИТЕ ,КОИТО ПОЛУЧАВАТ, А ЛЕКТОРСКИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ЧАСОВЕ?!СРАМОТА Е, ЗА РЕЗУЛТАТ--НУЛА СЕ УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАТА!!!
2
Двойно трябва да се увеличат заплатите и пенсиите. Не само в образованието. България обезлюдява откъм българи. Възрастните хора мизеруват.
3
Незнам какво да кажа,моя приятелка учителка се пенсионира и взе над 600лв пенсия,аз също и сме с висше образование с еднакъв трудов стаж,моята пенсия е малко над 400лв. Тя повече ли е работила от мен??Много по голяма отпуска и ваканции.Е това е България!!!!Срам а и 6 заплати за пенсиониране и др.някакви проценти.Ужас!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

- Обвиняеми, защо изхвърлихте съпругата си през прозореца на третия етаж? Не си ли помислихте нито за момент за последствията? - Не, господин съдия, аз... - Не предположихте ли, че може да нараните или да убиете някой от минувачите...