БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Данов назначил агент на ДС – кредитен милионер за главен секретар на ведомството си

Само в ПИК
Министър Данов назначил агент на ДС – кредитен милионер за главен секретар на ведомството си
Автор: ПИК
Дата
Дата
8596
Коментари
2
Министър Данов назначил агент на ДС – кредитен милионер за главен секретар на ведомството си

Министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов е назначил за главен секретар на ведомството агент на бившата Държавна сигурност, който фигурира и в списъка на кредитните милионери на БНБ, съобщава OFFnews.

Става въпрос за Борислав Ганчев Шулев. Шулев е бил агент към Второ главно управление-XII-II на ДС с псевдоним Стоянов. Неговото дело е било в режим “забранен достъп” до февруари 2007 г., става ясно от картон обр. 4, който се съхранява от Комисията по досиетата.

Името му излиза и сред кредитните милионери – агенти на ДС, при публикуване на решението на Комисията за “Балканбанк”. Шулев е член член на Съвета на директорите на фирмата – длъжник “МАК” ЕАД, Габрово. “МАК” дължи 339 108.00 хил. неденоминирани лева главница и 10,450.00 хил. лева лихви.

“МАК” е наследник на ТК “В. Коларов”-Габрово, поделение на ДФ “Мак”, Габрово.

Въпреки миналото си Борислав Шулев е заемал високи длъжности в държавната администрация и след промените от 1989 година. Той е бил директор на дирекция “Оперативна програма “Техническа помощ” в Министерството на финансите от ноември 2009 г. до април 2010 г., след което се прехвърля на същата длъжност – директор на дирекция “Оперативна програма “Техническа помощ” в администрацията на Министерския съвет. Там е от юли 2010 г. до март 2011 г.

OFFNews потърсили информация за Шулев от Министерството на инвестиционното проектиране. Оказало се, че той вече не е главен секретар там. Напуснал сам преди дни – в края на ноември. От ведомството казали, че е бил освободен по негово желание, без да коментират има ли и други мотиви за решението.

Напиши коментар »
(2)
1
Когато Борисов назначаваше агенти на ДС не пишехте .Гребенаров ,Ваньо Танов и още много ......педераси
2
отговор на коментар
Нали социалната ти шайка е алтернатива на герб?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!