БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Данов: Aко ни хвалят, тогава ще се чувстваме луксозно и може да спрем да работим

Само в ПИК
Министър Данов: Aко ни хвалят, тогава ще се чувстваме луксозно и може да спрем да работим
Автор: ПИК
Дата
Дата
4335
Коментари
2
Министър Данов: Aко ни хвалят, тогава ще се чувстваме луксозно и може да спрем да работим

С фалшивите сигнали за спиране на средствата от Европейския съюз се търсят политически дивиденти. Това каза днес в Разград министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Той посочи, че сигналите се пускат, защото вероятно в момента някой има желание да пречи за усвояването на тези средства и от това всъщност губи икономиката на страната. Според министър Данов те имали и положителна страна, защото мобилизират правителството да внимава да не допуска сериозни грешки. Бих бил по-притеснен ако започнат да ни хвалят, защото тогава ще се почувстваме луксозно и може да спрем да работим, коментира той, информира БТА.

Министър Данов съобщи още, че има доста голям интерес да се инвестира и строи в страната, а задачата на министерството е да облекчи инвеститорите, които искат да създадат работни места.

Министър Иван Данов участва днес в Разград в две работни срещи - с кмета Денчо Бояджиев и главния архитект на общината, както и с кметовете на общини, главни архитекти на населените места в региона и представители на специализираните институции.

Той заяви, че приоритет за Министерството на инвестиционното проектиране е създаването на кадастрални карти на населените места и общи устройствени планове на общините. Към кадастралните карти е необходимо да се изработи и подземен кадастър, каза министър Данов.

Той обяви, че Министерството на инвестиционното проектиране разполага за тази година с 10 милиона лева за кадастър, 6 милиона лева за общи устройствени планове и 6 милиона лева за благоустрояване на малките населени места.

По думите на министъра целта на министерството е всички общини да получат средства за изработването на общите устройствени планове. Той подчерта, че получаването на средствата ще стане по реда на постъпване на апликационните форми в Министерството на инвестиционното проектиране. Сумата за населено място за

изработване на общ устройствен план е между 100 000 и 120 000 лв., а за по-малките населени места е около 60 000 лв., добави министърът.

Напиши коментар »
(2)
1
този защо го курдисаха там .......само пари харчи Измислено министерство с измислени правомощия....
2
Идиот с присадена коса!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Пиян се удавил в реката. 
Полицай пише: "Акт за одавяване". Помислил, задраскал го и написал: "Акт за отдавяне". Замислил се пак и написал: "Акт за влизане на тялото във водата и неговото неизлизане".