БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Данов: Aко ни хвалят, тогава ще се чувстваме луксозно и може да спрем да работим

Само в ПИК
Министър Данов: Aко ни хвалят, тогава ще се чувстваме луксозно и може да спрем да работим
Автор: ПИК
Дата
Дата
4471
Коментари
2
Министър Данов: Aко ни хвалят, тогава ще се чувстваме луксозно и може да спрем да работим

С фалшивите сигнали за спиране на средствата от Европейския съюз се търсят политически дивиденти. Това каза днес в Разград министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Той посочи, че сигналите се пускат, защото вероятно в момента някой има желание да пречи за усвояването на тези средства и от това всъщност губи икономиката на страната. Според министър Данов те имали и положителна страна, защото мобилизират правителството да внимава да не допуска сериозни грешки. Бих бил по-притеснен ако започнат да ни хвалят, защото тогава ще се почувстваме луксозно и може да спрем да работим, коментира той, информира БТА.

Министър Данов съобщи още, че има доста голям интерес да се инвестира и строи в страната, а задачата на министерството е да облекчи инвеститорите, които искат да създадат работни места.

Министър Иван Данов участва днес в Разград в две работни срещи - с кмета Денчо Бояджиев и главния архитект на общината, както и с кметовете на общини, главни архитекти на населените места в региона и представители на специализираните институции.

Той заяви, че приоритет за Министерството на инвестиционното проектиране е създаването на кадастрални карти на населените места и общи устройствени планове на общините. Към кадастралните карти е необходимо да се изработи и подземен кадастър, каза министър Данов.

Той обяви, че Министерството на инвестиционното проектиране разполага за тази година с 10 милиона лева за кадастър, 6 милиона лева за общи устройствени планове и 6 милиона лева за благоустрояване на малките населени места.

По думите на министъра целта на министерството е всички общини да получат средства за изработването на общите устройствени планове. Той подчерта, че получаването на средствата ще стане по реда на постъпване на апликационните форми в Министерството на инвестиционното проектиране. Сумата за населено място за

изработване на общ устройствен план е между 100 000 и 120 000 лв., а за по-малките населени места е около 60 000 лв., добави министърът.

Напиши коментар »
(2)
1
този защо го курдисаха там .......само пари харчи Измислено министерство с измислени правомощия....
2
Идиот с присадена коса!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!