РЕТРО

Министър Калфин обрича пенсионерите на мизерия

Само в ПИК
Министър Калфин обрича пенсионерите на мизерия
Автор: "Ретро"
Дата
Дата
13222
Коментари
1
Министър Калфин обрича пенсионерите на мизерия

В момента в 43-то Народно събрание се обсъжда проектът на вицепремиера Ивайло Калфин за промени в пенсионната реформа след 31 декември 2015 г. Преди години, когато избирахме и въведохме сега действащия модел, прохождащият бизнес поиска да му бъдат намалени процентите и осигурителните вноски за НОИ. Основната му цел бе да натрупа първоначален капитал с обещанието да го реинвестира в откриването на нови работни места.Към днешна дата от тази отстъпка у бизнеса останаха около 30 млрд. лева. За тези средства трябваше да бъдат открити поне 300 000 работни места, което трябваше да е резултат от въвеждането в експлоатация на нови производствени мощности. Статистиката обаче показва, че работните места са намалели, а бизнесът бог знае какво е направил с тези средства. Той просто е некоректен към пенсионерите и тези 30 милиарда са за сметка на пенсиите на всички възрастни хора. Изводът е, че докато приетият пенсионен модел не бъде въведен точно така, както работи в държавата, откъдето сме го взели, пенсиите няма как да се увеличават с повече от 2% годишно.

Предложението на г-н Калфин за увеличение с по 1% осигурителните вноски в НОИ през 2017 и 2018 г.ни обрича на вечна мизерия. Трябва да искаме от 1 януари 2016 г. вноските от бизнеса да се увеличат в пълен размер, както повелява моделът. Т. е. бизнесът да внесе в НОИ тези 30 милиарда лева, които му бяха направени като отстъпка по времето на прехода.

Атанас АТАНАСОВ, Стара Загора  

Напиши коментар »
(1)
1
wh0cd673835 crestor furosemide seroquel tablets vermox buy doxycycline 100mg pills where can i buy metformin cipro antibiotics 800 mg motrin buy albendazole
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

Фучи една патрулка по улиците, а от дясната страна ченге се показало през прозореца и крещи: Синьо!... Синьо!... Синьо!... Един човек се чуди : Тоя защо вика така? Друг му отговаря: Защо, защо... бурканът им се е повредил..