РЕТРО

Министър Калфин обрича пенсионерите на мизерия

Само в ПИК
Министър Калфин обрича пенсионерите на мизерия
Автор: "Ретро"
Дата
Дата
12977
Коментари
1
Министър Калфин обрича пенсионерите на мизерия

В момента в 43-то Народно събрание се обсъжда проектът на вицепремиера Ивайло Калфин за промени в пенсионната реформа след 31 декември 2015 г. Преди години, когато избирахме и въведохме сега действащия модел, прохождащият бизнес поиска да му бъдат намалени процентите и осигурителните вноски за НОИ. Основната му цел бе да натрупа първоначален капитал с обещанието да го реинвестира в откриването на нови работни места.Към днешна дата от тази отстъпка у бизнеса останаха около 30 млрд. лева. За тези средства трябваше да бъдат открити поне 300 000 работни места, което трябваше да е резултат от въвеждането в експлоатация на нови производствени мощности. Статистиката обаче показва, че работните места са намалели, а бизнесът бог знае какво е направил с тези средства. Той просто е некоректен към пенсионерите и тези 30 милиарда са за сметка на пенсиите на всички възрастни хора. Изводът е, че докато приетият пенсионен модел не бъде въведен точно така, както работи в държавата, откъдето сме го взели, пенсиите няма как да се увеличават с повече от 2% годишно.

Предложението на г-н Калфин за увеличение с по 1% осигурителните вноски в НОИ през 2017 и 2018 г.ни обрича на вечна мизерия. Трябва да искаме от 1 януари 2016 г. вноските от бизнеса да се увеличат в пълен размер, както повелява моделът. Т. е. бизнесът да внесе в НОИ тези 30 милиарда лева, които му бяха направени като отстъпка по времето на прехода.

Атанас АТАНАСОВ, Стара Загора  

Напиши коментар »
(1)
1
wh0cd673835 crestor furosemide seroquel tablets vermox buy doxycycline 100mg pills where can i buy metformin cipro antibiotics 800 mg motrin buy albendazole
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Радио Париж пита: - Какво щеше да стане, ако на проститутките очите им светеха ? Радио Ереван отговаря: - Ами в Париж щеше да има бели нощи. След кратко време се обажда радио Ленинград: - Моля без намеци...