Министър Танева: Вече отворихме две мерки по новата Програма за развитие на селските райони

ЧАС ПИК

Министър Танева: Вече отворихме две мерки по новата Програма за развитие на селските райони

4804
на 23.10.2015
Министър Танева: Вече отворихме две мерки по новата Програма за развитие на селските райони
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Вече успяхме да отворим 2 мерки по новата Програма за развитие на селските райони. Това каза Десислава Танева, министър на земеделието и храните, по време на откриването на втората регионална конференция на съветническите служби от Югоизточна Европа на тема „Обучение и ключови компетенции на съветниците в областта на земеделието – ползи и предимства за фермерите“,предаде агенция "Фокус"

"Очакваме да се публикува наредбата по подмярка 4.2 и вероятно през втората половина на ноември ще бъде отворен приемът на заявления по нея, с което ще приключим за тази година в един доста натоварен график. Национална служба за съвети в земеделието изготви безвъзмездно проектни заявления на млади фермери. Проектите са над 1300 и така спести на младите земеделски производители, които са все още неустойчиви на пазара, близо 3 млн. лева разходи за изготвяне на бизнес-планове", посочи министър Танева.

препоръчано

По думите ѝ, стратегията на МЗХ включва укрепване на административния капацитет на службата и създаване на съветническа мрежа на регионално ниво. 

"Така услугата ще достига до всеки малък земеделски производител за административното му обслужване, за която и да мярка или инструмент, прилаган от държавата. По този начин, ние ще подкрепим най-уязвимите стопани, които в България са 70 000 души", обясни още Министър Танева.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадинов с култово предложение: ПП да се влее в ГЕРБ, а ДБ - в ДПС (ВИДЕО) ПИК TV! Костадинов с култово предложение: ПП да се влее в ГЕРБ, а ДБ - в ДПС (ВИДЕО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК