БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Танева: Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина

Само в ПИК
Министър Танева: Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина
Автор: ПИК
Дата
Дата
4819
Коментари
0
Министър Танева: Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина

Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина. Това каза министърът на земеделието и храните в Русе. Министър Танева припомни, че преди това са били въведени мерки, с които да се намали субективизмът и да стане публичен и възможен контролът върху добива и извозването на дървесина. „Увеличихме в горските стопанства мобилните групи за охрана. Въведохме маркирането на дървесината с уникален идентификационен номер, оттам въведохме електронния превозен билет, който вече е задължителен за всички предприятия и работи“, коментира свършеното от Министерството на земеделието и храните министър Танева. Тя обясни, че електронната информационна система е публична и за гражданското общество.

Министър Танева обърна внимание, че това много е помогнало за работата на МЗХ и уточни, че има до 300 обаждания на ден от граждани при съмнения за незаконно добита дървесина. Министър Танева посочи, че при съмнения за незаконно придобита дървесина контролни екипи отиват на място. „С електронната система в Изпълнителна агенция по горите, която действа от тази година с контрол чрез електронния превозен билет можем да кажем, че ние на практика два пъти увеличихме капацитета си за контрол върху добива и извозването на дървесина с помощта на активното гражданско общество“, заяви министър Танева. Тя подчерта, че електронният дневник ще позволи в системата за контрол дневниците на предприятията за преработка на дървесина относно получената от тях дървесина и извозена след това да бъдат публични. Министър Десислава Танева уточни, че тази система става задължителна от 1 януари 2017 г. съгласно вече приети нормативни актове. 

Още по темата
Десислава Танева:  Излизаме на втори тур твърдо убедени, че предлагаме разумния избор
Часовник
17:00
„Излизаме на втори тур с твърдата убеденост, че наистина предлагаме по-добрият вариант, по –разумния и прагматичен избор, така че държавата да продължи по един стабилен път на развитие,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!