БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Министър Танева: Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина

Само в ПИК
Министър Танева: Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина
Автор: ПИК
Дата
Дата
4474
Коментари
0
Министър Танева: Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина

Въвежда се електронен дневник при преработката на дървесина. Това каза министърът на земеделието и храните в Русе. Министър Танева припомни, че преди това са били въведени мерки, с които да се намали субективизмът и да стане публичен и възможен контролът върху добива и извозването на дървесина. „Увеличихме в горските стопанства мобилните групи за охрана. Въведохме маркирането на дървесината с уникален идентификационен номер, оттам въведохме електронния превозен билет, който вече е задължителен за всички предприятия и работи“, коментира свършеното от Министерството на земеделието и храните министър Танева. Тя обясни, че електронната информационна система е публична и за гражданското общество.

Министър Танева обърна внимание, че това много е помогнало за работата на МЗХ и уточни, че има до 300 обаждания на ден от граждани при съмнения за незаконно добита дървесина. Министър Танева посочи, че при съмнения за незаконно придобита дървесина контролни екипи отиват на място. „С електронната система в Изпълнителна агенция по горите, която действа от тази година с контрол чрез електронния превозен билет можем да кажем, че ние на практика два пъти увеличихме капацитета си за контрол върху добива и извозването на дървесина с помощта на активното гражданско общество“, заяви министър Танева. Тя подчерта, че електронният дневник ще позволи в системата за контрол дневниците на предприятията за преработка на дървесина относно получената от тях дървесина и извозена след това да бъдат публични. Министър Десислава Танева уточни, че тази система става задължителна от 1 януари 2017 г. съгласно вече приети нормативни актове. 

Още по темата
Десислава Танева:  Излизаме на втори тур твърдо убедени, че предлагаме разумния избор
Часовник
17:00
„Излизаме на втори тур с твърдата убеденост, че наистина предлагаме по-добрият вариант, по –разумния и прагматичен избор, така че държавата да продължи по един стабилен път на развитие,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Момче седи с блондинка в колата: Той: - Да пусна ли климатика? Тя: - Пусни, аз слушам всичко!