Миньори и енергетици излизат на протест утре

Животът днес

Миньори и енергетици излизат на протест утре

3555
на 24.09.2014
Миньори и енергетици излизат на протест утре
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Миньорите от „Въгледобив Бобов дол" и енергетиците от ТЕЦ „Бобов дол" организират утре протест пред сградата на общината в Бобов дол, това съобщиха от КНСБ Дупница.

препоръчано

От там допълват, че от днес работниците и служителите в топлофикационните дружества в Русе, Плевен и Сливен, организират протести. Причина за недоволството на енергетиците е нередовното изплащане на произведената електрическа енергия от страна на НЕК, както и намалената изкупна цена на тока с над 12 %, чрез въвеждане на балансиращ пазар и неаргументирано ограничаване на производството на ел. енергия.

Исканията на протестиращите от топлофикационните дружества са следните:
1. Запазване на работните места на работещите в дружествата и в сектор Енергетика.
2. Редовно получаване на работните заплати.
3. Нова ценова политика на ДКЕВР - реални цени на електрическата енергия.
4. Преустановяване на ограниченията от страна на НЕК в графиците за производство.
5. Редовно и НАВРЕМЕ разплащане от страна на НЕК ЕАД към производителите.
Протестът в Бобов дол утре започва в 14 часа.

Солидарните действия ще продължат до 26.09.2014 година. Ако дотогава не се се даде конкретен отговор на поставените въпроси и не се предприемат действия в посока разрешаване на проблемите ще има протестни действия в София, пред сградата на НЕК-ЕАД и ще започнат стачни действия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК