Мирослав Найденов: Цветанов е подслушвал Плевнелиев, Дянков, Трайков, мен...

ЧАС ПИК

Мирослав Найденов: Цветанов е подслушвал Плевнелиев, Дянков, Трайков, мен...

17968
на 25.04.2013
Мирослав Найденов: Цветанов е подслушвал Плевнелиев, Дянков, Трайков, мен...
Автор:   ПИК

Бившият земеделски министър призна, че се е срещал с Алексей Петров

Последвайте ни в Google News Showcase

"Цветан Цветанов е подслушвал незаконно Росен Плевнелиев, Симеон Дянков, Трайчо Трайков и други министри от кабинета. Усещах, че съм обект на СРС-та, защото знаех, че е така". Това каза пред Би Ти Ви бившият земеделски министър Мирослав Найденов, обвинен за намерение за даване на подкуп на свой подчинен и за  оказване на влияние за обществена поръчка.

Гостът в студиото изтъкна, че делото срещу него е стартирало срещу неизвестен извършител: "Никой не проверил как това секретно дело изведнъж станало свободно и всеки имал достъп до него".

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

"Имаше случаи, в които с други политици си говорихме и правихме неща, които никой нямаше как да ги знае. После Цветанов ги разбираше", хвърли бомбата Мирослав Найденов. Тй разказа за случай, когато Борисов попитал на заседание на Министерски съвет къде е Дянков, на което му отвърнали, че е по работа в Хасково. "Не е в Хасково, апаратурата отчита, че е в Гърция", издал се пред колегите Цветанов.

По време на среща на Найденов с президента Росен Плевнелиев, двамата оставили телефоните си в съседна стая и пуснали телевизор за страничен шум, за да могат да говорят, без да ги подслушват. А темата на разговора не била секретна - за земеделски политики, твърди бившият министър.

"Когато тръгнаха да освобождават Трайчо Трайков, той беше контролиран със СРС-та. Защото представете си, че той реши да започне да говори. Нали не смятате, че в една държава е нормално да са подслушвани главните редактори? Много често аз и мои колеги сме питали Бойко Борисов в остри разговори дали сме следени, а той ни е казвал, че това е параноя. Той ни е казвал, че ако някой го прави, трябва да отиде в затвора", каза гостът в студиото. "Възможно е и самият Бойко Борисов да е бил обект на подобни мероприятия", смята Найденов.

"Потвърждавам, че Цветан Цветанов успя да отдалечи всички близки на премиера от него", продължи бившият земеделски министър. Найденов потвърди, че се е срещал на няколко пъти с Алексей Петров, както ПИК съобщи още преди повече от 20 дни.

Найденов представил на прокурорите запис, от който е видно, че Калина Илиева искала да го набеди, че е вършел престъпления. За този звуков файл Мирослав Найденов сезирал и бившия обвинител номер 1 Борис Велчев. "Цветанов също знаеше за този диск и аз се чудя защо по тази тема нямаше никакво движение. Сигурно е било нужно това дело да бъде държано, за да бъде активирано точно в определен момент", смята бившият министър. "Държал го е някой, който има по-голяма власт от мен. Надявам се, че премиерът Борисов не е имал нищо общо с това. Кръгът се свива до вицепремиерите. Имах сложни отношения с Дянков, но не смятам, че той може да влияе за такива неща. Остана само един...", каза в студиото Мирослав Найденов.  

"Някой трябва да каже, че царят е гол. Цветанов трябва да слезе от политиката и да изчисти името си", призова политикът.

"Срещат ме хората, всички ми казват, че обвинението ми го организирали свои", заключи обвиненият бивш министър.

"Не съм създавал цензура в "Господари на ефира", където чух, че зад екран някой да казва да не задават въпроси на Борислав Сарафов по отношение на мен", категоричен бе Найденов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК