Митко, който наръга смъртоносно боксьора Евгени, написал във фейсбук: "Аз ще те излежим тебе"

ЧАС ПИК

Митко, който наръга смъртоносно боксьора Евгени, написал във фейсбук: "Аз ще те излежим тебе"

194845
на 04.09.2014
Митко, който наръга смъртоносно боксьора Евгени, написал във фейсбук:
Аз ще те излежим тебе
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийски градски съд реши да не изменя мярката за неотклонение на Митко Мирчев, обвинен за това, че на 1 август е наръгал с нож Евгени Тодоров. Той остава с мярка „задържане под стража”, пише "Труд".

В съда прокурорът по делото каза, че Митко умишлено е умъртвил Евгени и посочи, че досега не са събрани доказателства, които да потвърждават обясненията, които е дал Мирчев за извършеното от него деяние.

препоръчано

Защитата на момчето изтъкна факта, че се Мирчев се е защитавал, тъй като Евгени е извадил палка, с която е посегнал да удари Митко.

Защитата не отрича, че ножът, станал предмет на убийството, е на Митко, но изтъкна пред съдията, че смъртта на Евгени не е причинена от пробождането с ножа, а от закъснялата лекарска помощ. От свидетелски показания се разбира, че след удара на Евгени, Митко замахва с ножа и така успява да го прободе.

В обясненията си Митко казва, че движенията на тялото на Евгени са причинили пробождането. Това обяснение на случилото се не беше прието от съдията. Пред съда, адвокатът на обвиняемия обясни, че 7 месеца по-рано Евгени и Митко са се срещнали, като при тази среща Евгени е проявил агресивно поведение и е ударил Митко. След това адвокатът разясни на съда, че срещу Евгени има подадени множество жалби и то именно за побой.

Момчето е било професионален боксьор и е бил обучен да се защитава с ръце, обясни още адвокатът. Като причина за измяна на мярката за неотклонение на Митко Мирчев, защитата посочи факта, че след инцидента Митко е поел грижата да се обади на полицията и на Бърза помощ. 

Адвокатът обясни, че Мирчев не е показал поведение, с което възнамерява да извърши повторно престъпление или да се укрие и да попречи на следствието.

Беше поставен и акцент на състоянието на обвиняемия след извършеното от него деяние - той е бил шокиран и изплашен. Пред съдията Митко каза, че съжалява за извършеното от него деяние и че не е знаел, че ще стане така. 

Тъй като враждата между момчетата, се заражда във фейсбук, съдията по делото прочете последното изречение от съобщението, което Митко е написал на Евгени в социалната мрежа, а именно – „Аз ще те излежим тебе”. След това, няколко дни по-късно момчето придобива ножът, станал предмет на престъплението.

В съдебната зала беше изложен и фактът, че обвиняемият се е движел постоянно с различен тип оръжия, включително и метален бокс.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 36
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК