Мишел Барние и Дейвид Дейвис са уточнили приоритетите и сроковете по време на преговорите за Брекзит

Само в ПИК
Мишел Барние и Дейвид Дейвис са уточнили приоритетите и сроковете по време на преговорите за Брекзит
Автор: ПИК
Дата
Дата
1465
Коментари
0
Мишел Барние и Дейвид Дейвис са уточнили приоритетите и сроковете по време на преговорите за Брекзит

Британският министър по въпросите, свързани с Брекзит, Дейвид Дейвис съобщи, че страната му е приела предложението на Европейския съюз за „четири седмици преговори“, след като приключи срещата си с основния преговарящ на Съюза Мишел Барние, предаде NewEurope, цитиран от „Фокус“.

По време на първата си съвместна пресконференция Барние и Дейвис посочиха, че „четириседмичния преговорен модел“ би трябвало да даде тласък на преговорите така, че те да дадат по-скорошен резултат.

Двамата са се договорили да установят приоритетите и сроковете на преговорите.

„Разбрахме се за датите, разбрахме се за организацията и се споразумяхме за приоритетите на преговорите“, заяви Барние, описвайки четириседмичния модел, според който по-нататъшните преговори ще се проведат на 17 юли, 28 август, 18 септември и 9 октомври.

 

 

Още по темата
Великобритания стартира днес преговорите по Брекзит
Часовник
03:23
Министърът на Великобритания по Брекзит Дейвид Дейвис пристига днес в Брюксел, където заедно с представителя на Европейския съюз Мишел Барние ще дадат старт на преговорите за излизането на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!