БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Младежите приемат ЕС като възможност за реализация навън

Само в ПИК
Младежите приемат ЕС като възможност за реализация навън
Автор: ПИК
Дата
Дата
3054
Коментари
0
Младежите приемат ЕС като възможност за реализация навън

Младите хора най-често приемат Европейския съюз като възможност за обучение и реализация навън, предаде БНР, базирайки се анкета. По повод Деня на Европа там са организирани различни прояви, в които ученици и студенти могат да се запознаят с историята на Евросъюза и възможностите, които имат гражданите на страните членки.

Въпреки че малките участници в проявите трябваше да разпознават лицата и имената на евродепутатите или да отговарят на въпроси за историята на Европейския съюз, по-интересно им беше друго:

"Най-често питат дали могат да отидат в друга държава да спортуват без пари, да тренират даден спорт. Неща, които са най-близо до тях. По-големите питат и за възможностите за обучение, за стажове и ученически обмени, каквито съществуват. Интересуват се от това, ако някъде имат някакъв проблем, дори когато отидат на екскурзия, към кого могат да се обърнат." Това каза Петър Нацев, който е един от организаторите на проявата.

Според посетителите Европа трябва да инвестирновации, технологии и образование.

Още по темата
Голяма част от българските младежи са безделници
Часовник
15:32
   Около 260 000 българи на възраст между 15 и 29 години не правят абсолютно нищо - нито учат, нито работят, нито стажуват. Те съставляват почти една четвърт от поколенията, на които бяха възложени...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Мамо, аз реших да напусна мъжа си. Отнася се с мен като с куче! - Защо? Какво прави? - Иска от мен да му бъда вярна!