ТОП НОВИНАТА

Може ли Слънчака да разтури управляващата коалиция? Защо министрите мълчат за акциите на Валери Симеонов срещу мутрите? В изолация ли е вицепремиерът?

Само в ПИК
Може ли Слънчака да разтури управляващата коалиция? Защо министрите мълчат за акциите на Валери Симеонов срещу мутрите? В изолация ли е вицепремиерът?
Дата
Дата
39531
Коментари
29
Може ли Слънчака да разтури управляващата коалиция? Защо министрите мълчат за акциите на Валери Симеонов срещу мутрите? В изолация ли е вицепремиерът?

72% от читателите на ПИК подкрепят акциите на Валери Симеонов срещу нощните заведения по морето (вижте резултатите по-долу вдясно). Това сочат данните на традиционната седмична анкета в сайта ни. Този път в нея са се включили 23 450 души с уникалните си гласове и ограничено право да гласуват само по един път.

Ситуацията в социалните мрежи и форумите е подобна: огромното мнозинство от активната интернет аудитория поддържа вицепремиера. Десетки браншови организации също са солидарни с офанзивата.

В същото време е очевидно, че Валери Симеонов е изпаднал в изолация. Сред правителството и официозните медии.

Министрите се ослушват и не подкрепят акциите му срещу мутрите на Слънчев бряг.

Сами си отговорете защо.

Николина Ангелкова даже на две-три места го смъмри: не можело да се постъпва така, не било координирано, министерството на туризма нямало нищо общо.

Журналисти и "експерти", приближени до властта, открито го ругаят по медиите.

Повече от нелепа ситуация! Ресорният вицепремиер в конфликт с подресорната си министърка.

Може да изглежда смешно, но Слънчака като нищо ще изяде главата на кабинета и коалиционния мир.

Симеонов парадоксално, макар и сам, е стратегически в по-изгодна позиция. Симпатиите към него се увеличават, дори сред онези, които са крайно скептични към националистите. Ако стане напечено и не срещне политическа подкрепа, може и да подаде оставка и да излезе от властта, но с покачен рейтинг и с перспективи за бъдещето, легендиран като "борец срещу мафията".

Освен, разбира се, ако пропагандата не успее да го окарикатури и маргинализира, както сториха с Христо Иванов и Радан Кънев.

И тук стигаме до стратегическата роля на медиите. В случая с акциите по морето те са обединени, както никога. И от двата враждуващи лагера - кръга "Капитал" и медиите на Сараите, показват странно единомислие в негацията си срещу Симеонов, позиционират го като "съсипател на туризма и българския бизнес". 

Пак сами си отговорете защо.

Шансът на вицепремиера е именно в това, че изглежда еднакво неудобен за олигархичните лобита. Народът отдавна чака такъв герой. Въпросът е Валери Симеонов да удържи и да покаже последователност - и по линия на проверките на мутрите, и по линия на атаката, която поде срещу приватизатори тип братя Домусчиеви.

Напиши коментар »
(29)
1
разбира се, че е в изолация - мутрите на боко няма да му простят. но хората са с него.
2
АКО ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ИЗЛЕЗЕ САМ НА ИЗБОРИ, В МОМЕНТА МОЖЕ И ДА СПЕЧЕЛИ. НЕ ЧЕ НЯКОЯ ОСОБЕНО ГО ХАРЕСВА, НО ПЪК Е РАЗЛИЧЕН И КЕФИ ДОНЯКЪДЕ.
3
давай, Валерко!!!
4
От хотел "Берлин" също се чува много шум нощем, г-н Симеонов....
5
Кабеларят трупа симпатии - факт
6
Не мога да го възприема този алчен, крадлив пияндурник като герой. Нищо, че отиде при "главанаците " на Бойко да им спира музиката.
7
В.С. не цвете, но поне опитва. В случая хората го подкрепят.
8
Симеонов спира музиките на някои от МУТРИТЕ на Борисов по морето, но това засега е само ПР кампания. Заведенията продължаватадаси купонясват след посещенията на Валерката
9
Браво, Валери! България е с теб!
10
Гладна КУРнелия , просо сънува. Каквито и поръчкови стати да се бълват , коалицията е стабилна и уверено върви напред.
11
ОСТАВКА за шайката СУДЖУЦИТЕ 3, коалиция на грабежа и далаверата, сформирана на принципа на баснята - Шаран, Къртица и Гугутка!!!! Резултатите от това гибелно за Родината са видими - ПЪЛЕН провал!!!ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
12
АМИ НИКОЛИНЧЕТО АНГЕЛКОВА ВЕЧЕ СЕ ИЗПУСНА ШУМНО - ВАЛЕРИ И ПЪДЕЛ ТУРИСТИТЕ. ИЗКАЗВАНЕ НАПЪЛНО В СТИЛА НА БАЙ БЛАГОЙ РАГИН! СЛУГИНСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ Е НЕЩО ПРИЛЕПЧИВО И ТРАЙНО.
13
Всеки има право да мечтае!
14
Валеркара да разбие най престъпната мутренска банда Наглите 3- на курнела папралелната,кире социало,таско атомния ,кутю,желю,крум кръволока и прочие червени отрепки,които два пъти в годината организират диви рубладжийски оргии на Копринка и Бузлуджа с разюздани червени бабички!
15
На прост народ му дай хляб и зрелища ! Старо римско правило ! За да се радват на неудачите на "богатите" - по напредналите ! На какао бийч се събира "елита" български защото е модерно да си облякан/а по последна мода и да си там да те видят !!! Но който е ходил знае , останалите ръкопляскащи могат само да злорадстват !!! Ето такива са аплодисментите по В Симеонов
16
На прост народ му дай хляб и зрелища ! Старо римско правило ! За да се радват на неудачите на "богатите" - по напредналите ! На какао бийч се събира "елита" български защото е модерно да си облякан/а по последна мода и да си там да те видят !!! Но който е ходил знае , останалите ръкопляскащи могат само да злорадстват !!! Ето такива са аплодисментите по В Симеонов
17
Евала батко ВАЛЕРИ, това се казва Народен ПОЛИТИК в действие след избори. КАКВОТО Е ОБЕЩАЛ ,ГОНИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ. Сега следва,за тези корумпирани мижетурки , чието задължение е това изпълнение да продължат започнатото и осигурят законност и наказване незабавно на нарушителите- бой по сивата икономика.Последните си знаят , че няма зелник без край, и щат нещат ще влезат в релси. Както си беше навремето , когато комунягите крадяха в прилични граници. Редно е за слепите и дремещи служители да се сурвакат яко и изгонят от сладката държавна ясла.
18
Данке, като питаш да ти отговоря. От тримата глупаци най хитър излезе Волен. Той отказа да е министър. Красьо Каракачанката е като Меглена Кунева, каквото и министерство да му предложа ще го вземе, даже две наведнъж. Валчо е простоват човек, като мен. Ти го виждаш и хората го виждат. Направих го не вице , а виц-премиер, без портфейл, дадох 4-5 калпака и кабинет. Радва се, не спира да си гледа пагоните. Много иска да се фука, даже повече от мен. Знаеш, това няма как да стане. За 100 дни успя да разлае кучетата в Асеновград, дето хич не му беше работа, успя да прибере два безжични микрофона от Слънчака, стар лаптоп и две тонколони , пак от там. Обеща ми да отмъкне и хладилник. Оставил съм да върви по хавата си, останалите министри му гледат сеира. Вие Данке в ПИК не спирате да хвалите. Но не мога да разбера защо като него хвалите хората мене псуват ? И накрая, избрах тази тактика за да приключе с това нещо , което наричате "Обединени патриоти".
19
В.Симеонов иска закона да се прилага, но е сбъркал държавата!
20
"Глас народен - глас Божи." Подкрепата за Валери Симеонов е 72%. Министрите и журналистите да се съобразяват с този факт, че иначе стават смешни и жалки...
21
До 1,2,3 и останалите тъпанари с къса памет! Патриотите дойдоха на власт с обещанието за триста лева пенсия! Къде е тя! Валери може да бъде обявен за главен дижейските на републиката, но затова няма как да бъде във властта след изборите,когато и да са ! Важното е че обеща и не изпълни! Не ми пука за музиката,както и поне на пет милиона българи!!!Важното е че обеща и излъга!!!!!!!!
22
Казано е хляб и зрелища! Като излъга за пенсиите,Валерка,остави поне музиката,бе! Така и така няма да заспим от глад,ами поне да се кефим на музиката без пари!...
23
72 % слепи Българи!!! Защо не отиде в някое гето, където не спазването на обществения ред е ежедневие. Защо?
24
Палячо облечен от безличници във власт е този тъпак кабелджия!
25
Валери аз нямам пенсия и на слънчака се надявам да преживея зимата.Като не оправяте пенсиите на възрастните хора поне оставете музиката в слънчака за да извадим по някой лев/долар/ от чужденците То че пенсии нямаме е ясно НОЙ се стискат за нас а за вас управляващите си отварят дупетата на макс.пенсия за какво ви е като си имате месечни доходи бюджетна заплата и то четерицифрена сума ви влиза в джоба ежемесечно а за мен дедо Колю средно пръстче ама че управници сме си избраи да се кефят в държавните кабинети а сина ми да плаща наем за търговски обект и да се самоиздържа а и пари да Ви внася в НАП де се е чупо и видяло крава да бозае от телето ама тук при вас е точно така скалъпено и узаконено че ни бозаете постоянно
26
Винаги ли когато се касае за спазване на закони трябва да падат правителства и отново харчене на пари за избори ,ставаме смешни и жалки пред света,просто ни приемат като несериозна нация в която правителствата немогат да изкарат мандатите си и всичко се прави по настрояния и интереси на шепа хора .Това неможе да е държава а махленска група по лични интереси,късо- гледство ,дребнавост,,некомпетентност,несериозно и безотговорност към нацията ,така че господа журналисти да престанат с тъпите си въпроси,а да поставят въпроси които да стимулират задържане на правителства и вършене на работа в тази държава.
27
Българина пак не разбрал,не става дума за спиране на музиката в курорта а за намаляване на децибелите така че да не се пречи на хора които искат да почиват или не им харесва такъв тип музика ,трябва да се уважава желанието и на останалите почиващи в Слънчев бряг.Толкова ли е сложно да уважаваш и другите а не само твоята си аудитория,нека всички да бъдат доволни ,а не само определен бранш или предпочитана аудитория.Егоизма води точно до такива размирици и конфликти.Аз си харесвам правителсвото ,по добро от това на този етап няма и не съм съгласна с протестиращите които наистина протестират за да не се спазват правилата,нормите и законите,такъв хаус не е нужен на държавата.
28
МНОГО ИМ СЕ ИСКА НА КОМУНИСТИТЕ ДА СТАНЕ ТАКА,АМА ДОГОДИНА.......ИМА ДА ЧАКАТ.А,АНГЕЛКОВА ДА СИ ГЛЕДА ПО-ДОБРЕ РАБОТАТА ,ЗАЩОТО МОРСКИТЕ НИ КУРОРТИ СА ЗАПРИЛИЧАЛИ НА СМЕТИЩА.УШИТЕ НИ ПРОГЛУШИХА С ЦЕНИТЕ НА ЧАДЪРИТЕ И ЗАТОВА ТЕ ДОСТИГНАХА ДО 8 ЛВ.ТУК ЩЕ ОСТАНАТ ДА ПОЧИВАТ САМО ЦИГАНИТЕ И НАРКОМАНИТЕ,КАТО ТЕЗИ В СЛ.БРЯГ.ЗАЩОТО И ЕДНА ТОРБА ПАРИ ДА ИМАМ НЯМА ДА ОТИДА В БГ КУРОРТ.ОТ ГОДИНИ ВЕЧЕ НЕ СТЪПВАМ.ЗАЩОТО ДВАМ 500 ЛВ. ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ И ОТИВАМ ТАМ ,ДЕТО МЕ ПОСРЕЩАТ С МЕТАНИ.НИКОЙ НЕ МИ ИСКА ПАРИ НИТО ЗА ЧАДЪР,НИТО ЗА БЕЗАЛКОХОЛНО,НИТО ЗА НИЩО.ТОВА Е ИСТИНАТА........
29
рейтинг mlm компаний 2017, вся правда о орифлейм сетевой маркетинг
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Мъжете обичат да комуникират с изключително умни жени, обаче се влюбват, купонясват и спят главно с останалите.