МОН със светкавичен отговор за черно-белите учебници

Само в ПИК
МОН със светкавичен отговор за черно-белите учебници
Автор: ПИК
Дата
Дата
7592
Коментари
6
МОН със светкавичен отговор за черно-белите учебници

Министерството на образованието и науката не дели децата на бедни и богати, общата цел е образованието да дава равен шанс за успех на всички деца, се казва в официално съобщение.

Причината е разразилите се дебати в обществото, че за първа година ще има и черно-бели учебници като по-евтин вариант за големите ученици. Наредба дава възможност учебниците от 8 до 12 клас да се отпечатват при пълноцветен и при едноцветен печат, съобщават от министерството.

Тази възможност е дадена, тъй като има предмети в по-горните класове, които не изискват задължително пълноцветен печат - например математика, физика, химия и др.

Всички учебници от 1 до 7 клас се осигуряват безплатно от държавата и са изпълнени при пълноцветен печат. Учебниците от 8 до 12 клас се купуват от родителите. Издателите и родителите имат право на избор и Наредбата само регламентира неговата свободна реализация.

Още по темата
ТОТАЛНО ВЪЗМУЩЕНИЕ! Пуснаха черно-бели учебници за бедни семейства
Часовник
11:44
Тази година нови безплатни учебници ще получат учениците от втори и шести клас. Осмокласниците също ще учат с нови учебници, но за тях ще трябва да си платят. Затова издателствата предлагат два...
Напиши коментар »
(6)
1
Идеята за тезе учебници е много добра. Децата от малки да свикват, че всичко се дели за бедни и за богати. Храна, кали, къщи, жени, лекарства и всичко останало.
2
МАЙ ПАК НИ ОПЪНАХА, КАТО ТИНЕЙДЖЪР ДРУГАРЧЕТО СИ !!!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Какво значи имат право на избор? С родители чиито доходи са ниски със заплати 500.00 лева какъв избор им остава.Не зная в министерството в МОН малоумни ли работят.Нека ги оставят всички с минимална заплата и да видя тогава какъв избор ще имат за децата си.И после защо децата били агресивни.Едното от 5 годишно е с лаптоп ай фон ,водят го по 10 пъти на почивка на ски на море ,а другото гледа като бедния гаврош. Спрете тази гавра със децата.Нека до навършване на пълнолетие бъдат елиминирани скъпи телефони таблети в училищата..Нека не внасят напрежение и завист между децата..
5
Абе, господа управляващи, докога ще продължавате да разделяте хората.
6
Това правителство наистина прави светкавични простотии , една сутринта друга след обед - сега след обед пък министърът спира черно -белите учебници
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

- Липсва ми старата работа.
- Къде си работил преди?
- Никъде.