Московски: За железопътна инфраструктура имаме предвидени близо 680 млн. евро

ЧАС ПИК

Московски: За железопътна инфраструктура имаме предвидени близо 680 млн. евро

4462
на 28.09.2015
Московски: За железопътна инфраструктура имаме предвидени близо 680 млн. евро
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

За железопътна инфраструктура имаме предвидени близо 680 млн. евро по новата ОП "Транспорт". Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на Петия дискусионен форум "Строителството през 2016 г.", предаде агенция "Фокус".

препоръчано

"Тези срещи дават възможност на бизнеса и държавните институции да обменят опит. През новия програмен период ще се приложи натрупаният такъв. Към момента екипите, които управляват оперативната програма, ще се справят с предизвикателствата, които има до 2020 година и всички проекти ще бъдат реализирани с необходимото качество и в срок. Изминалият програмен период вдигна високо летвата за изпълнение на проектите", обясни Московски.

По думите му, все още не е допусната загуба на средства. "Разплатени са към бенефициентите над 1,6 млрд. евро. Възстановените по програмата са над 1 млрд. евро", уточни Московски. 

Той посочи, че е доста скептично настроен за бюджета за жп проектите.

"Към 2015 година трябва да завършат 3 основни големи жп проекта. Има голяма динамика и в строителството, и в разплащанията, и в сертифицирането. Има риск проектите да останат за другата година. Това са неща, които се считат, че няма да нанесат огромна финансова щета. Ще бъдат завършени още през първата половина на 2016 година. В рамките на оста по жп инфраструктура имаме предвидени близо 680 млн. евро, като 320 млн. евро ще са за модернизацията изцяло на линията до Бургас. По "Свързана Европа" процентът на съфинансиране е различен от този по ОП "Транспорт". Надявам се да се намери механизъм, тъй като това са големи усилия. По отношение на пътните проекти, успяхме да сключим договорите за безвъзмездна помощ", каза още Ивайло Московски.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК