МРРБ дава 1,4 млн. лв. за ремонта на ВиК мрежата в Лом

Само в ПИК
МРРБ дава 1,4 млн. лв. за ремонта на ВиК мрежата в Лом
Автор: ПИК
Дата
Дата
1379
Коментари
0
МРРБ дава 1,4 млн. лв. за ремонта на ВиК мрежата в Лом

Над 1,4 млн. лв. е осигурило за 2017 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Община Лом за подобряване на ВиК услугите в града по 2 проекта, на база сключени споразумения, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Това са близо 15% от целия бюджет на МРРБ за т. г. за водния сектор. Министерството има ангажимент и продължава да съдейства на Общината според възможностите на бюджета. 

Темата за честите аварии по водопроводната мрежа в Лом бе коментирана на среща днес между министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Лом Пенка Пенкова. В нея участваха заместник-министър Малина Крумова и народният представител Дилян Димитров.

За неотложен ремонт на ВиК мрежата по 13 улици в общинския център министерството е осигурило 1,2 млн. лв. в резултат на сключено споразумение от 23 януари 2017 г. През месец март на общината е изплатен аванс в размер на 20% от стойността на проекта или 241 520 лв. Следващо плащане в размер на 348 252,28 лв. е направено на 09.08.2017 година въз основа на представените документи за извършени строително-монтажни работи.

С подобрението на вътрешната водопроводна мрежа ще се намалят физическите загуби и натискът върху водопроводните съоръжения, а това ще облекчи съществено затрудненото положение.

200 хил. лв. са предоставени по друго споразумение за авариен ремонт на напорен тръбопровод от Помпена станция „Добри дол” до водоем V = 300 м3“, с които ще се ремонтира част от най-авариращия участък.

Стойността на целия проект за ремонт на водопровода е над 1.6 млн. лв. Към момента по това споразумение МРРБ не е изплащало средства, тъй като Община Лом е представила сключените договори с изпълнители на 23.08.2017 година.

За цялостното изпълнение на проекта общината се нуждае от дофинансиране в размер на 1 411 909,65 лв., каквато е стойността на строително-монтажните работи за обекта, без да се включват разходите за строителен и авторски надзор.

Актуализацията на проекта за реконструкция на цялото трасе на водопровода също е финансирана от МРРБ, като за нея през 2015 и 2016 г. е осигурено финансиране в размер на общо 70 000 лева.

Още по темата
Министър Николай Нанков открива заседание за европрограмата "Региони в растеж"
Часовник
09:00
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие Деветото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г. То...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

- Обвиняеми, вие сте обидили служебно лице! Определям глоба от 100 лв. Искате ли да кажете още нещо? - Бих искал, но при тези цени…