Вход
София
Времето в София 0 o C

МРРБ дава 1,4 млн. лв. за ремонта на ВиК мрежата в Лом

МРРБ дава 1,4 млн. лв. за ремонта на ВиК мрежата в Лом

22:08
181
0
МРРБ дава 1,4 млн. лв. за ремонта на ВиК мрежата в Лом
Автор: ПИК
23.08.2017
0
181

Над 1,4 млн. лв. е осигурило за 2017 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Община Лом за подобряване на ВиК услугите в града по 2 проекта, на база сключени споразумения, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. Това са близо 15% от целия бюджет на МРРБ за т. г. за водния сектор. Министерството има ангажимент и продължава да съдейства на Общината според възможностите на бюджета. 

Темата за честите аварии по водопроводната мрежа в Лом бе коментирана на среща днес между министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Лом Пенка Пенкова. В нея участваха заместник-министър Малина Крумова и народният представител Дилян Димитров.

За неотложен ремонт на ВиК мрежата по 13 улици в общинския център министерството е осигурило 1,2 млн. лв. в резултат на сключено споразумение от 23 януари 2017 г. През месец март на общината е изплатен аванс в размер на 20% от стойността на проекта или 241 520 лв. Следващо плащане в размер на 348 252,28 лв. е направено на 09.08.2017 година въз основа на представените документи за извършени строително-монтажни работи.

С подобрението на вътрешната водопроводна мрежа ще се намалят физическите загуби и натискът върху водопроводните съоръжения, а това ще облекчи съществено затрудненото положение.

200 хил. лв. са предоставени по друго споразумение за авариен ремонт на напорен тръбопровод от Помпена станция „Добри дол” до водоем V = 300 м3“, с които ще се ремонтира част от най-авариращия участък.

Стойността на целия проект за ремонт на водопровода е над 1.6 млн. лв. Към момента по това споразумение МРРБ не е изплащало средства, тъй като Община Лом е представила сключените договори с изпълнители на 23.08.2017 година.

За цялостното изпълнение на проекта общината се нуждае от дофинансиране в размер на 1 411 909,65 лв., каквато е стойността на строително-монтажните работи за обекта, без да се включват разходите за строителен и авторски надзор.

Актуализацията на проекта за реконструкция на цялото трасе на водопровода също е финансирана от МРРБ, като за нея през 2015 и 2016 г. е осигурено финансиране в размер на общо 70 000 лева.

Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
архив

Между приятели: - Защо имаш синина по бузата? - Жена ми ме удари с тигана, след като разбра, че имам любовница. - А по другата буза? - Любовницата ме удари като разбра, че съм женен.

няма нови новини
Днес: 335
сега
2189
четат ПИК
сега
четат тази новина
СИГНАЛ ДО ПИК! Зловещо съоръжение плаши столичани с фатален инцидент (ВИДЕО)
x
Пет ефикасни начина да се справите със зимната депресия
x