Музеят за история на София става Регионален исторически музей

КУЛТУРА

Музеят за история на София става Регионален исторически музей

31016
на 04.11.2015
Музеят за история на София става Регионален исторически музей
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството преобразува Музея за история на София в Регионален исторически музей-София.
Създаването на новата музейна структура има за цел постигането на по-добра организация при представянето на културните ценности на територията на Столична община и на общините в София-област.
Културните ценности, които се съхраняват във фондовете на Музея за история на София, са над 120 000 единици, в това число научната библиотека и фотоархив, като в основния фонд са инвестирани 34 611 ценности, а в научно-спомагателния фонд-27 647 предмета. В музея работят 70 специалисти.
На територията на София-област, от друга страна, има седем общински исторически музея, както и обществени колекции, но не и регионална музейна структура, която да оказва методическа помощ на общинските, частните и музеите със смесено участие. Новият музей ще поеме и тези функции.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за 7 септември - денят е напрегнат за Девите, а за Стрелците - емоционален САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за 7 септември - денят е напрегнат за Девите, а за Стрелците - емоционален
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК TV! Нова гавра застигна Лена и любимия й Киро (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК TV! Нова гавра застигна Лена и любимия й Киро (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК