Мутрите се връщат, мирише на кръв!

КОМЕНТАРИ

Мутрите се връщат, мирише на кръв!

434300
на 18.12.2014
Мутрите се връщат, мирише на кръв!
Автор:   Иван Гарелов

Последвайте ни в Google News Showcase

Ще се върнат 90-те години, сподели щастливо усмихната мутра на свой събрат. Не беше удобно да го питам какво има предвид – разцвет на бандитизма, купища лесни пари, момичета, всичко е достъпно и безнаказано. Но напоследък започнах да го разбирам. Напоследък идиличната картина с новото правителство, с благовидния обединител, за какъвто се представя Бойко Борисов, с нормално работещия парламент започна да се проваля. Фалирала банка, пропаднал енергиен проект, етническо напрежение, изчезва важна фигура от секретните служби, вещаят преврат. Очаквам всеки момент нечия публична екзекуция, недай боже.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

На тези избори реформаторите постигнаха няколко  грандиозни успеха. Първо, успяха да се явят обединени. Второ, представиха се много  по-добре, отколкото на евроизборите. Трето, участието им във властта далеч надхвърля представителството им в парламента. Даже с непрекъснатите им караници вече свикнахме, те станаха нещо като естествено състояние. Защо му трябваше на младия и амбициозен министър Москов да демонстрира своето презрение към циганското малцинство? Ако само веднъж се беше изпуснал, наричайки тези наши сънародници „скотове“ и „популация“, можеше да му се прости поради липса на политически опит. Но не, той продължи да развива идеите си, като предостави на „тарторите“ правото да се разпореждат със здравето на простосмъртните роми. Сега, ако те откажат да гласуват, както им наредят, ще им бъде отказана спешна помощ. Откъде у този млад човек, носител на толкова светло име, такова самочувствие, сякаш принадлежи към богоизбрана раса. Толкова ли не разбира, че един политик няма право да говори така? Съвсем обосновано ще бъде, ако прокуратурата прояви интерес към този скандален случай. И ако беше останал сам в своя расистки изблик, нямаше да проявявяме някакви съмнения доколко привързани към демократичните принципи са неговите съмишленици. Но те вкупом го защитиха. Аз съм смутен. Нима  и тези хора ни подведоха?

По проблемите с циганите написах мнението си в последния си коментар по повод операцията „шок и ужас в махалата“ в Пазарджик. Сега само ще допълня, че  отвратителната  история в Дебелт не е просто от сексуална извратеност, но има и етнически подтекст.

А по повод на „странните  случки“ с висши магистрати Вени Марковски запита: „Някой може ли да обясни в Брюксел, на Европейската комисия как така „случайно“ бива блъснат кандидат за поста председател на Върховния касационен съд? И как първото, което прави,  след като идва в съзнание, е да подаде молба за оттегляне от надпреварата?“

За изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, което наистина ни връща в 90-те години, най-„меродавна“ се оказа Марги Михнева. Сертов се самоубил, бил отчаян от любовна афера, предал го Станишев, на другия ден оживява и е в САЩ и т. н. Путин, енергийната мафия или ДПС стоят зад изчезването на Сертов? Аз съм по-склонен да смятам, някой си реже опашката като гущер. Виждаме, че управляващите от ГЕРБ полагат много сериозни усилия да се представят в нова светлина,  но миналото -скандалите, съдебните дела, разследванията за престъпления - се влачи след тях също като опашка. Затова всичко се замита, покрива, изчезват тефтери, хора, сриват се банки. Дано при рязането на опашката не прокапе кръв.

По време на сагата със спирането на проекта „Южен поток“, която изцяло е с негативен знак за България, имаше един забавен и един позитивен момент. Забавният беше, когато в Брюксел ни погалиха по главата и ни казаха колко сме велики и колко ни обичат. Само дето не ни целунаха като Брежнев. Така трябваше по-леко да преглътнем горчивия хап, че сме елиминирани от проекта  заради политическите игри около Украйна. Появиха се и умилителни коментари колко добре са се отнесли с нас. Позитивният момент беше, когато на срещата на Борисов се появи и Сергей Станишев в качеството си на председател на ПЕС, за да подкрепи българската кауза. „Новият“ Борисов и  „новият“ Станишев в нова роля. На другия ден Борисов вмъкна Калфин на срещата с Шулц , което си беше чиста провокация към Станишев. Нов, нов Борисов, но старото не се забравя. И който иска да се хареса на Борисов, не пропуска да вземе участие в сатанизирането на Станишев. Някои се изхвърлят дори до абсурд. Така бившият ляв политик Кольо Парамов обяви Моника Станишева за злия гений, който „поръча и плати сатанизирането на Цветанов и пуча срещу Борисов.“ Че Моника е умна жена, го признава и Бойко Борисов. Но чак пък толкова? Представяте ли си как Моника е очернила този свят човек Цветанов и как е организирала февруарските протести, сблъсъка с полицията, проливането на кър, самозапалванията на отчаяните хора. Ако тя наистина притежава такива способности, в БСП трябва на ръце да я носят, а не да ѝ струпват всичките си неприятности. Ето в ГЕРБ се появи една умна жена и Борисов ѝ даде власт и в партията и в изпълнителната власт. Може би затова и спечелиха изборите, а БСП ги загуби. Шерше ла фам. Но да се върнем към здравия разум.

Вдъхновен от публичните изяви на Сашо Морфов, д-р Тренчев нададе боен зов за преврат, който за съжаление нямало кой да го направи, защото нямало подполковници, а само едни „торбари тъпанари по 120 кила, които за нищо не стават.“ За преврат хора няма, но за скандал има и сега доктора ще трябва да се извинява.

На този фон, изпълнен с хаос и напрежение, критиките на някои зрители на „Х фактор“ изглеждат като бели кахъри.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ Лют дебат в парламента за Ф-16. Подписали ли са робите, за да ги защитават господарите от САЩ
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК