БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Мъж звъни от болницата на тел. 112, умира при странни обстоятелства

Само в ПИК
Мъж звъни от болницата на тел. 112, умира при странни обстоятелства
Автор: ПИК
Дата
Дата
62236
Коментари
3
Мъж звъни от болницата на тел. 112, умира при странни обстоятелства

37-годишният Васил Бондов от самоковското село Широки дол почина заради недобросъвестни медици, съобщи Struma.bg.

Според близките на Васил в последната събота на юли, когато се чествал събора на селото, той се оплакал, че не му е добре и има силни коремни болки и се нуждае от лекарска помощ. Приятелите се притеснили, защото видели, че Васко е силно пребледнял. Дели му обезболяващо лекарство, но то не подобрило състоянието му.

В неделя болките се усилили и мъжът отишъл при джипито си д-р Николай Димитров. Лекарят го посъветвал да отиде при него на другия ден, за да му направи изследвания. С това се изчерпала медицинската намеса на д-р Димитров. На следващия ден приятел закарал Васил до болницата в Самоков, където го настанили в хирургичното отделение. Следобед Васко говорил с баща си по телефона. А след това нещата се развили с главоломна скорост.

„Страшна трагедия е за мен и другия ми син Димитър“, разказва покрусеният баща на починалия мъж – Георги Бондов. „Съпругата ми почина преди години. Васил си отиде заради страшно нехайство. Никакво внимание не му е обърнато. .. Като отиде в неделя при д-р Димитров, той му отказал помощ, защото бил в почивен ден. Заявил му: „Ела утре в болницата“, допълва възрастният човек.

Докато бил в хирургичното отделение, Васил звънял на приятели, на баща си, на 112 с единствените думи: „Умирам!“. Накрая му взели телефона, за да не се обажда на никого.

„Последно е звънял на 112 в 23,50 ч. В 23,55 ч. е починал“, допълва бащата. От болницата им издали само съобщение за смърт. На близките не било обяснено какво лечение му е приложено. В смъртния акт на младия мъж пише, че е починал от остра сърдечна недостатъчност.

„Моят син никога не е имал проблеми със сърцето. Личният му лекар знаеше, че от години се превива от коремни болки. Явно лечението е било непрофесионално. А когато са го приели в болницата, не са му обърнали внимание. С часове е бил сам, без лекарско наблюдение“, коментира родителят.

Коментарът на завеждащия хирургичното отделение на болницата в Самоков д-р Стойчо Гълъбов е следният: „Истината е една. Пациентът не беше здрав. Беше с бъбречна недостатъчност, с висок креатинин, висока уреа, високо кръвно налягане. Незабавно му е приложена терапия, но вечерта е направил перитонична криза и херденциален остър миокарден инфаркт. Отразено е всичко по документи и то се знае… Ние нямаме грехове по този случай. Освен това пациентът беше с наднормено тегло – 120 кг. Ако близките търсят истината, нека се обърнат към личния лекар по отношение на наблюдението и защо е допуснал това състояние“.

Напиши коментар »
(3)
1
Всеизвестен факт в България е ,че обикновено само "симулантите" умират.
2
Плaщaме осигоровки и умирaме кaто мишки!!!!!
3
Не може винаги да търсим вината отсреща. Бащата сам казва, че сина му се е''превивал от болки в корема години на ред'' .. След като това е продължавало години, защо по-рано не е потърсена лекарска помощ? Хората сме невежи в това отношение, а после лекарите били виновни. Не може да не се грижиш за здравето си и да очакваш да си жив и здрав. Не може да тежиш 120кг., да знаеш, че нещо те боли от доста време и да не направиш нищо до момента, в който вече не издържаш от болка. Щом е с наднормено тегло, то и холестерола му е бил висок, което повишава риска за инсулт и сърдечни усложнения. Грижете се за себе си, за да не се налага после да търсите вината в друг! Съболезнования на близките.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Американец, французин и българин пилоти си говорят, колко им струва да си следят жените, какво правят, докато ги няма...
Американецът:
- Частен шпионин-преследвач, 1000 долара!
Французинът:
- Скрити камери, към 500 долара!
Нашият:
- Около 0,50 цента...
- Е, как така???
- Е, толкова струва едно кисело млеко, аз като се върнем от командировка, пием едно на балкона и метам кутията на съседния, от там се подава комшийката и ме псува, какъв съм простак, аз и викам "Трай ма, ку*во"...
Оттук се почва докладът:
- "Аз ли съм ку*ва бе, жена ти знаеш ли, какви ги прави, докато те няма..."