БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Мъж звъни от болницата на тел. 112, умира при странни обстоятелства

Само в ПИК
Мъж звъни от болницата на тел. 112, умира при странни обстоятелства
Автор: ПИК
Дата
Дата
62074
Коментари
3
Мъж звъни от болницата на тел. 112, умира при странни обстоятелства

37-годишният Васил Бондов от самоковското село Широки дол почина заради недобросъвестни медици, съобщи Struma.bg.

Според близките на Васил в последната събота на юли, когато се чествал събора на селото, той се оплакал, че не му е добре и има силни коремни болки и се нуждае от лекарска помощ. Приятелите се притеснили, защото видели, че Васко е силно пребледнял. Дели му обезболяващо лекарство, но то не подобрило състоянието му.

В неделя болките се усилили и мъжът отишъл при джипито си д-р Николай Димитров. Лекарят го посъветвал да отиде при него на другия ден, за да му направи изследвания. С това се изчерпала медицинската намеса на д-р Димитров. На следващия ден приятел закарал Васил до болницата в Самоков, където го настанили в хирургичното отделение. Следобед Васко говорил с баща си по телефона. А след това нещата се развили с главоломна скорост.

„Страшна трагедия е за мен и другия ми син Димитър“, разказва покрусеният баща на починалия мъж – Георги Бондов. „Съпругата ми почина преди години. Васил си отиде заради страшно нехайство. Никакво внимание не му е обърнато. .. Като отиде в неделя при д-р Димитров, той му отказал помощ, защото бил в почивен ден. Заявил му: „Ела утре в болницата“, допълва възрастният човек.

Докато бил в хирургичното отделение, Васил звънял на приятели, на баща си, на 112 с единствените думи: „Умирам!“. Накрая му взели телефона, за да не се обажда на никого.

„Последно е звънял на 112 в 23,50 ч. В 23,55 ч. е починал“, допълва бащата. От болницата им издали само съобщение за смърт. На близките не било обяснено какво лечение му е приложено. В смъртния акт на младия мъж пише, че е починал от остра сърдечна недостатъчност.

„Моят син никога не е имал проблеми със сърцето. Личният му лекар знаеше, че от години се превива от коремни болки. Явно лечението е било непрофесионално. А когато са го приели в болницата, не са му обърнали внимание. С часове е бил сам, без лекарско наблюдение“, коментира родителят.

Коментарът на завеждащия хирургичното отделение на болницата в Самоков д-р Стойчо Гълъбов е следният: „Истината е една. Пациентът не беше здрав. Беше с бъбречна недостатъчност, с висок креатинин, висока уреа, високо кръвно налягане. Незабавно му е приложена терапия, но вечерта е направил перитонична криза и херденциален остър миокарден инфаркт. Отразено е всичко по документи и то се знае… Ние нямаме грехове по този случай. Освен това пациентът беше с наднормено тегло – 120 кг. Ако близките търсят истината, нека се обърнат към личния лекар по отношение на наблюдението и защо е допуснал това състояние“.

Напиши коментар »
(3)
1
Всеизвестен факт в България е ,че обикновено само "симулантите" умират.
2
Плaщaме осигоровки и умирaме кaто мишки!!!!!
3
Не може винаги да търсим вината отсреща. Бащата сам казва, че сина му се е''превивал от болки в корема години на ред'' .. След като това е продължавало години, защо по-рано не е потърсена лекарска помощ? Хората сме невежи в това отношение, а после лекарите били виновни. Не може да не се грижиш за здравето си и да очакваш да си жив и здрав. Не може да тежиш 120кг., да знаеш, че нещо те боли от доста време и да не направиш нищо до момента, в който вече не издържаш от болка. Щом е с наднормено тегло, то и холестерола му е бил висок, което повишава риска за инсулт и сърдечни усложнения. Грижете се за себе си, за да не се налага после да търсите вината в друг! Съболезнования на близките.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Катаджията дълго гледа книжката на спрелия шофьор и накрая казва:
- Абе нещо не ми харесва тая книжка... Нещо със снимката май не е наред?
- Какво не е наред бе, старши? Ето ме на снимката - третия отляво съм!