НАГЛЕЦ! Псевдо-екологът Тома Белев иска оставката на Цацаров! А кога прокуратурата ще го разследва за смъртта на 5-ма души?

ЧАС ПИК

НАГЛЕЦ! Псевдо-екологът Тома Белев иска оставката на Цацаров! А кога прокуратурата ще го разследва за смъртта на 5-ма души?

14825
на 09.07.2015
НАГЛЕЦ! Псевдо-екологът Тома Белев иска оставката на Цацаров! А кога прокуратурата ще го разследва за смъртта на 5-ма души?
Автор:   Данка Радева

Последвайте ни в Google News Showcase

Нахалството на псевдо еколога Тома Белев вече граничи с безочие. Вместо да е разследван за всичките нарушения, които е извършил като бивш директор на парк „Витоша“, днес в профила си във фейсбук той иска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

При предишния главен прокурор Борис Велчев върху Тома Белев като коалиционен партньор на БСП в Тройната коалиция имаше прокурорски чадър. Въпреки многобройните сигнали за унищожените гори в „Бистришко бранище“ и на цялата територия на парк „Витоша“, поради неговото бездействие сериозни проверки не са извършвани.

Преди няколко години редица медийни публикации разкриха, че на „Боянския водопад“ са загинали при падане най-малко 5 човека. Причината за смъртта им е необезопасен парапет над водопада. Отговорността е била на тогавашния директор Тома Белев.

Липсват всякакви данни и доказателства прокуратурата да е водила разследване срещу него за причиняване на смърт поради непредпазливост.

Последната година скандали избухна около незаконното обсебване от страна на Белев на държавната „Асоциация на парковете в България“. Тази организация, еднолично ръководена от Белев, е собственик на десетки имоти, придобити с държавни и европейски средства. Сега вече те всичките са собственост на известния еколог.

Десетки са примерите за нагласени обществени поръчки в които участва Белев чрез многобройните си неправителствени организации, включително и „Асоциация на парковете в България.“ Използването на еврофондове и публични средства от държавния бюджет за безсмислени екологични дейности е негова запазена марка.

Всичко това е невъзможно без той да има сериозна политическа подкрепа. Може би сега на базата на медийни публикации прокуратурата да се е самосезирала и да извършва проверки на дейността на Белев и за това той да е толкова настроен срещу главния прокурор Сотир Цацаров и да иска неговата оставка.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК