БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Над 100 декара борова гора пламна като факел край Ардино

Само в ПИК
Над 100 декара борова гора пламна като факел край Ардино

Десетки горски служители и пожарникари се борят с огнената стихия

Автор: ПИК
Дата
Дата
3687
Коментари
0
Над 100 декара борова гора пламна като факел край Ардино

Днес преди обяд на територията на Държавно горско стопанство /ДГС/– Ардино е възникнал пожар, който е засегнал повече от 100 дка борова гора. Пожарът на места е прераснал във върхов, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. 

Над 30 горски служители на Регионална дирекция по горите – Кърджали и ДГС Ардино, както и служители на служба „Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/ полагат усилия са прекратяване на разрастването на огъня. Привличат се и допълнителни сили и средства от съседни горски стопанства и районни служби на ПБЗН за потушаване на огъня. Усилията са насочени към предотвратяване навлизането на пожара в съседен голям иглолистен горски масив.

Още по темата
Голям пожар пламна в гора в Ямболско
Часовник
22:31
Голям пожар е обхванал гора в района на ямболските села Челник и Тамарино. В гасенето на пожара участват специализирани автомобили на Ямболската пожарна. На място служители и специализирана...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Вежди Рашидов
Вежди Рашидов
скулптор, бивш министър на културата
Става на: 66 години
Иван Вуцов
Иван Вуцов
бивш футболист, треньор
Става на: 78 години
Мирослав Найденов
Мирослав Найденов
бивш министър на земеделието
Става на: 49 години
Свилен Нейков
Свилен Нейков
треньор по гребане, бивш министър на спорта
Става на: 53 години

Спира BMW пред хубава кооперация, излиза борец по анцуг и вика: - Мичеее! На балкона на третия етаж се показва наконтена блондинка: - Кво? - Почвай предиграта, сега идвам!