БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Над 5000 влязоха в Народното събрание в деня на отворените врати. Цачева им беше гид

Само в ПИК
Над 5000 влязоха в Народното събрание в деня на отворените врати. Цачева им беше гид
Автор: ПИК
Дата
Дата
8090
Коментари
1
Над 5000 влязоха в Народното събрание в деня на отворените врати. Цачева им беше гид

Над 5000 души, повечето от които млади хора, посетиха Народното събрание в Деня на отворени врати на законодателната институция. По повод 143 години от обесването на Васил Левски и отбелязването през тази година на 140 години от Априлското въстание и от гибелта на Христо Ботев Народното събрание отвори вратите си за граждани на 20 февруари 2016 г. Това съобщиха от пресцентъра на парламента.

Лично председателят на Народното събрание Цецка Цачева посрещна първите посетители. Сред тях бяха ученици от клубовете „Млад възрожденец” от София, които бяха специални гости на законодателната институция.

Най-голям интерес сред гражданите предизвика изложбата „Безсмъртието на българския дух”, посветена на годишнината от Априлското въстание и смъртта на Христо Ботев, както и на живота и делото на Васил Левски. Сред експонатите са косите, орарът, камата и писма на Васил Левски, часовникът, оригинални фотографии и прощалното писмо на Христо Ботев до семейството му, печати и устав на БРЦК, знамето на Хвърковатата чета.

В Деня на отворени врати гостите на парламента имаха възможност да разгледат пленарната зала на Народното събрание, както и постоянната експозиция, свързана с историята на законодателната институция.

В пленарната зала на Народното събрание беше излъчван документалният филм „Щрихи от първия български парламент”.

Напиши коментар »
(1)
1
На повечето от тези деца родителите едва смогват да ги отглеждат със заплати по 400 лева. Вижте лелката със синьото костюмче как се лигави и се прави на портокал. Поне да беше се обръснала за срещата с децата. Препоръчам и ножчета "МАК-5". Доволен съм от тях.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

На пазара.

- Тези маратонки чие производство са?

- Италиански!

- Но вижте, под стелката пише, че са китайски!

- За нормалните хора са италиански, а за любопитните – китайски!