Над 600 хиляди руски туристи посетили Южното Черноморие през 2016 година

Икономика

Над 600 хиляди руски туристи посетили Южното Черноморие през 2016 година

11844
на 20.03.2017
Над 600 хиляди руски туристи посетили Южното Черноморие през 2016 година
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Над 600 000 руски туристи са посетили Българското Черноморие миналото лято. Това заяви посланикът на Руската Федерация у нас Негово Превъзходителство Анатолий Анатолиевич Макаров на среща с кмета Димитър Николов. Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм като религиозен, исторически, екологичен.

Очакванията са запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас, като паралелно нараства броят на руските граждани, които закупуват имоти в областта, стана ясно още по време на срещата. Обсъден бе и въпросът за установяването на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и бургаски регион.

На срещата присъстваха генералният консул на Руската Федерация във Варна Сергей Лукянчук, почетният консул в Бургас Тонко Фотев, търговският съветник към посолството Игор Илингин.

"Бургас е красив и привлекателен град, с благоприятен бизнес климат", заяви в края на посещението си в Бургас руският дипломат.

Търговският съветник към посолството на Руската Федерация  Игор Илингин  и кметът Димитър Николов се включиха в среща между представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени бяха възможностите за  динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани бяха най-често срещаните казуси  и бюрократични препятствия, който среща българо-руският бизнес, разгледани бяха и конкретни предложения за улесняването на процедурите.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК