Найджъл Фараж: Жан-Клод Юнкер демонстрира антидемократичната посока, по която върви Европейския съюз

Само в ПИК
Найджъл Фараж: Жан-Клод Юнкер демонстрира антидемократичната посока, по която върви Европейския съюз
Автор: ПИК
Дата
Дата
1886
Коментари
0
Найджъл Фараж: Жан-Клод Юнкер демонстрира антидемократичната посока, по която върви Европейския съюз

„Това беше най-голямата и най-смелата реч, която съм чувал от европейски лидер, след дните на Жак Делор. Докато президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер омаловажаваше проблема за излизането на Великобритания от Европейския съюз и досадните британци, за да изложи плановете си за централизирана европейска държава, почувствах облекчение, че сме излезли точно навреме“, коментира бившият ръководител на ЮКИП (Партия на независимостта на обединеното кралство) и известен привърженик на излизането на Великобритания от Европеийския съюз, Найджъл Фараж в своя статия, публикувана от британското издание The Telegraph.

„Дори и най-фанатизираните от европейските федералисти не можеха да повярват на ушите си, когато Юнкер призоваваше към по-активна външна политика, която включва отнемането на правото на вето, притежавано от всяка страна-членка – анализира още Фараж. - Това трябваше да се припокрие с пълния отбранителен съюз на Европейския съюз, който трябва да бъде постигнат до 2025 година. Европейската армия, която беше отхвърляна от Ник Клег (бившия лидер на либерално-демократическата партия на Великобритания – бел.ред.) и други, като фантазия, е на път да стане притеснителна реалност.

Претенцията на Юнкер, че всичко това е подкрепяно от НАТО е прикритие за дълбокия антиамериканизъм, който никога не е далеч от повърхността в Брюксел“.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

В митницата пристига лек автомобил. Митничарят отваря в багажника и какво да види - автомат!
- Какво е това? - пита той собственика на колата.
- Как какво, сопва се онзи, калкулатор!
- Ти луд ли си, бе, ей - това е калкулатор - крещи митничарят и вади една малка елка от джоба си.
- Твоят калкулатор е за предварителни сметки, тоя е за окончателни.