Найджъл Фараж: Жан-Клод Юнкер демонстрира антидемократичната посока, по която върви Европейския съюз

Само в ПИК
Найджъл Фараж: Жан-Клод Юнкер демонстрира антидемократичната посока, по която върви Европейския съюз
Автор: ПИК
Дата
Дата
1204
Коментари
0
Найджъл Фараж: Жан-Клод Юнкер демонстрира антидемократичната посока, по която върви Европейския съюз

„Това беше най-голямата и най-смелата реч, която съм чувал от европейски лидер, след дните на Жак Делор. Докато президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер омаловажаваше проблема за излизането на Великобритания от Европейския съюз и досадните британци, за да изложи плановете си за централизирана европейска държава, почувствах облекчение, че сме излезли точно навреме“, коментира бившият ръководител на ЮКИП (Партия на независимостта на обединеното кралство) и известен привърженик на излизането на Великобритания от Европеийския съюз, Найджъл Фараж в своя статия, публикувана от британското издание The Telegraph.

„Дори и най-фанатизираните от европейските федералисти не можеха да повярват на ушите си, когато Юнкер призоваваше към по-активна външна политика, която включва отнемането на правото на вето, притежавано от всяка страна-членка – анализира още Фараж. - Това трябваше да се припокрие с пълния отбранителен съюз на Европейския съюз, който трябва да бъде постигнат до 2025 година. Европейската армия, която беше отхвърляна от Ник Клег (бившия лидер на либерално-демократическата партия на Великобритания – бел.ред.) и други, като фантазия, е на път да стане притеснителна реалност.

Претенцията на Юнкер, че всичко това е подкрепяно от НАТО е прикритие за дълбокия антиамериканизъм, който никога не е далеч от повърхността в Брюксел“.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.
ВИП рожденици
ген.-лейтенант Кирчо Киров
ген.-лейтенант Кирчо Киров
бивш директор на Национална разузнавателна служба
Става на: 66 години
Христо Гърбов
Христо Гърбов
актьор
Става на: 59 години

Мъдрият Центурион съветва: когато се прибираш вечер от як запой с приятели, погледни на горе към небето. Aко видиш, че слънцето е вече отдавна изгряло, то да знаеш брато... мнооого си закъснял с прибирането!