Най-много е валяло през почивните дни на връх Ботев - 54 л/кв. м.

Само в ПИК
Най-много е валяло през почивните дни на връх Ботев - 54 л/кв. м.
Автор: ПИК
Дата
Дата
1792
Коментари
0
Най-много е валяло през почивните дни на връх Ботев - 54 л/кв. м.

От 08.00 в събота до 21.00 часа в неделя най-голямо количество валежи е отчетено на вр. Ботев - общо 54 л/кв. м. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

На вр. Рожен са измерени 42 л/кв. м., а в Сандански - 38 л/кв. м. 30 л/кв. м. са отчетени в Монтана. На вр. Мусала са паднали 28 л/кв. м., във Велико Търново 23 л/кв. м., а в София и в Оряхово - 21 л/кв. м.

Само през неделния ден на вр. Рожен са отчетени 32л/кв. м., а на вр. Мургаш - 26 л/кв. м. 20 л/кв. м. са паднали в София и в Оряхово, 16 л/кв. м на Черни връх и в Сандански, 12 л/кв. м. в Свищов и на вр. Ботев. В останалите райони - количествата валежи са между 1 и 11 л/кв. м.

През нощта валежите ще продължат и отново на места ще са значителни, особено в Югозападна България и в Предбалкана. От утре се очаква отслабване на валежите и спиране в Северозападна България.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
В семейните ситуации можете доста решително и безкомпромисно да промените нещо. Това „нещо“ ще носи както съзидателен, така и разрушителен характер. В по-добрия случай това може да бъде преместване на самотен човек в друг регион. Може да бъде скъсване на отношенията с приятел. Вашите стари житейски планове могат да бъдат съкрушени или решително променени. По-силно тази тенденция действа върху вас в петък и събота. Постарайте се да я насочите в желаното русло и се пазете. Възможни са и здравословни неразположения, през които ще преминете бързо.
ВИП рожденици
Костадин Филипов
Костадин Филипов
журналист, тв водещ
Става на: 38 години

Чапаев е със страшен махмурлук. По стената пълзи хлебарка. Той вдига пистолета и стреля в нея: – Стига си тропала с крака, гадино!