Най-много е валяло през почивните дни на връх Ботев - 54 л/кв. м.

Само в ПИК
Най-много е валяло през почивните дни на връх Ботев - 54 л/кв. м.
Автор: ПИК
Дата
Дата
2110
Коментари
0
Най-много е валяло през почивните дни на връх Ботев - 54 л/кв. м.

От 08.00 в събота до 21.00 часа в неделя най-голямо количество валежи е отчетено на вр. Ботев - общо 54 л/кв. м. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

На вр. Рожен са измерени 42 л/кв. м., а в Сандански - 38 л/кв. м. 30 л/кв. м. са отчетени в Монтана. На вр. Мусала са паднали 28 л/кв. м., във Велико Търново 23 л/кв. м., а в София и в Оряхово - 21 л/кв. м.

Само през неделния ден на вр. Рожен са отчетени 32л/кв. м., а на вр. Мургаш - 26 л/кв. м. 20 л/кв. м. са паднали в София и в Оряхово, 16 л/кв. м на Черни връх и в Сандански, 12 л/кв. м. в Свищов и на вр. Ботев. В останалите райони - количествата валежи са между 1 и 11 л/кв. м.

През нощта валежите ще продължат и отново на места ще са значителни, особено в Югозападна България и в Предбалкана. От утре се очаква отслабване на валежите и спиране в Северозападна България.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Едно момченце си купило "Кока-кола" и не можело да си отвори бутилката.
Огледало се наоколо и вижда на отсрещния тротоар един полицай. Отива при него и го моли:
- Чичко полицай, ще ми отвориш ли бутилката?
Полицая взел шишето, поогледал го и извикал:
- Отваряй! Полиция!