Наказания за спешни медици за отказа да се отзоват на сигнал за 2-годишно дете

Здраве

Наказания за спешни медици за отказа да се отзоват на сигнал за 2-годишно дете

13444
на 24.02.2018
Наказания за спешни медици за отказа да се отзоват на сигнал за 2-годишно дете
Автор:   ПИК

Двама служители на пловдивската Спешна помощ са наказани дисциплинарно заради отказа им да се отзоват на сигнал за 2-годишна дете с висока температура и затруднено дишане. Това съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в града.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Проверката започна, след като баща на момиченцето се оплака пред bTV, че след обаждане на тел. 112 му е била отказана помощ с аргумента, че екипите не  обслужват деца.

Два дни след излъчения репортаж състоянието на момиченцето се  е влошило и то е настанено в болница.
Бащата на детето получил лично извинение по телефона от директора на Спешната помощ в Пловдив.

"Честно казано не съм доволен от целия резултат. Ненапразно реших да разпространя това, защото, вече както казах, не е само моето дете. И също така вчера направихме изследвания на малката и се оказа, че има двустранна бронхопневмония и вчера беше настанена в болница”, коментира бащата Димитър Кънев.

Мъжът е наел адвокат и смята да съди Спешната помощ заради отказа да помогне на детето му.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК