Наказателно! Собственик на луксозна кола остана без книжка заради неплатени глоби

Само в ПИК
Наказателно! Собственик на луксозна кола остана без книжка заради неплатени глоби
Автор: ПИК
Дата
Дата
2413
Коментари
1
Наказателно! Собственик на луксозна кола остана без книжка заради неплатени глоби

С близо 10 процента повече случаи на превишена скорост регистрират от  полицията след свалянето на табелите за камерите на пътя, съобщава Нова телевизия.

Преди седмица влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, които дадоха повече власт на патрулиращите полицаи.

Освен да снимат без предупреждение, те вече могат и да връчват фишове за неплатени глоби на пътниците в автомобилите.

Само за 2016 година несъбраните наказателни суми са близо 70 милиона лева.

За сметка на това, само за два часа при операция "Неплатени глоби" бяха връчени 10 фиша за 1 300 лева. Шест от тях - на един и същ човек.

Така новите правила принудиха собственик на луксозна кола да слезе от нея, докато не си плати глобите за минали нарушения на пътя.

Проверката за водача на автомобила и неговия спътник не приключва само с неговия фиш за превишена скорост за 200 лева. 100 лева дължи и човекът на мястото до шофьора – отново за превишена скорост. А за неплатена глоба за говорене по телефона, сега собственикът ще трябва да повери луксозната си кола на друг шофьор.

„Тогава, когато ме спряха, изрично попитах къде мога да отида да преведа парите, защото заради глобата не можах да си ползвам отстъпката за плащане на данъци. Трябва на място да отида да го плащам”, коментира пред предаването „Събуди се“ на Нова телевизия шофьорът.

По банков път твърди, че е платил и спътникът в този автомобил, въпреки че справката в системата на полицията показа друго.

Затова от пътна полиция препоръчват да си пазим разписките.

Напиши коментар »
(1)
1
държавните търтеи че загладат косъма, ДА ИМ ГО...........,чекам да опукат некоя по дебела адвокатска свиня за да ги оправи нещата , ТИЯ МУТРЕНЩИНИ СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!