Наказателно! Собственик на луксозна кола остана без книжка заради неплатени глоби

Само в ПИК
Наказателно! Собственик на луксозна кола остана без книжка заради неплатени глоби
Автор: ПИК
Дата
Дата
2327
Коментари
1
Наказателно! Собственик на луксозна кола остана без книжка заради неплатени глоби

С близо 10 процента повече случаи на превишена скорост регистрират от  полицията след свалянето на табелите за камерите на пътя, съобщава Нова телевизия.

Преди седмица влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, които дадоха повече власт на патрулиращите полицаи.

Освен да снимат без предупреждение, те вече могат и да връчват фишове за неплатени глоби на пътниците в автомобилите.

Само за 2016 година несъбраните наказателни суми са близо 70 милиона лева.

За сметка на това, само за два часа при операция "Неплатени глоби" бяха връчени 10 фиша за 1 300 лева. Шест от тях - на един и същ човек.

Така новите правила принудиха собственик на луксозна кола да слезе от нея, докато не си плати глобите за минали нарушения на пътя.

Проверката за водача на автомобила и неговия спътник не приключва само с неговия фиш за превишена скорост за 200 лева. 100 лева дължи и човекът на мястото до шофьора – отново за превишена скорост. А за неплатена глоба за говорене по телефона, сега собственикът ще трябва да повери луксозната си кола на друг шофьор.

„Тогава, когато ме спряха, изрично попитах къде мога да отида да преведа парите, защото заради глобата не можах да си ползвам отстъпката за плащане на данъци. Трябва на място да отида да го плащам”, коментира пред предаването „Събуди се“ на Нова телевизия шофьорът.

По банков път твърди, че е платил и спътникът в този автомобил, въпреки че справката в системата на полицията показа друго.

Затова от пътна полиция препоръчват да си пазим разписките.

Напиши коментар »
(1)
1
държавните търтеи че загладат косъма, ДА ИМ ГО...........,чекам да опукат некоя по дебела адвокатска свиня за да ги оправи нещата , ТИЯ МУТРЕНЩИНИ СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
В семейните ситуации можете доста решително и безкомпромисно да промените нещо. Това „нещо“ ще носи както съзидателен, така и разрушителен характер. В по-добрия случай това може да бъде преместване на самотен човек в друг регион. Може да бъде скъсване на отношенията с приятел. Вашите стари житейски планове могат да бъдат съкрушени или решително променени. По-силно тази тенденция действа върху вас в петък и събота. Постарайте се да я насочите в желаното русло и се пазете. Възможни са и здравословни неразположения, през които ще преминете бързо.
ВИП рожденици
Костадин Филипов
Костадин Филипов
журналист, тв водещ
Става на: 38 години

Върви Бай Ганьо по една виенска улица. Насреща му - Иречек. - Ха, какво правиш тук, Бай Ганьо, как си? - пита изненадан Иречек - По търговийка съм. Па като питаш как съм... бях тре биен, после зер гут, после хорошо, преди малко бях файн, ама точно не мога да ти отговоря...