Наказват "Левски" за смъртни заплахи към бежанците

Футбол

Наказват "Левски" за смъртни заплахи към бежанците

15119
на 05.11.2013
Наказват Левски за смъртни заплахи към бежанците
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Заплахата, че ще се лее кръв на бежанците, вероятно ще доведе до сериозна парична глоба за футболен клуб “Левски”. Войната, която активистите от сектор “Б” обявиха срещу сирийците, приютени у нас, и всички имигранти, преминали нашата граница, може да бъде осъдена още днес от дисциплинарната комисия на БФС и ще струва скъпо на клуба.

При победата с 4:1 над Пирин (Гоце Делчев) в неделя ултраси закачиха на оградата пред сектор “Б” транспарант “Смърт за бежанците”. А в самото ядро на агитката крайни запалянковци пяха, разпънали следния текст: “Бежаци или бежанци, все едно. Ще се лее кръв за нашите земи.” Той бе препратка към далеч по-мирния транспарант, вдигнат от феновете на “Левски” при 1:0 над “Ботев” (Пд) седмица по-рано, на 27 октомври. Тогава сред сините шалчета изникна призив с правописна грешка: “Вън бежаците от България.”

От миналата година във футбола бяха въведени строги мерки срещу расистките и дискриминационните прояви. И в нормативните документи на БФС вече са предвидени строги наказания за ксенофобия - от глоба минимум 25 000 лева до лишаване от домакинство, съобщава „24 часа”. В случая обаче са важни и докладите на съдията и делегата на двубоя.

Миналото лято ултрасите на “Левски” взривиха международен скандал с транспаранти “Ратко Младич и Аркан ви еб...ха, сега наред сме ние” и “Нож, жица, Сребреница”. Те бяха насочени срещу “Сараево” (Босна и Херцеговина) с препратка за войната от 90-те години и масовите кланета на босненци. Впоследствие УЕФА глоби “Левски” 30 000 евро заради феновете.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 102
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК