Намалиха присъдата на бивш депутат от ДПС с една година

ЧАС ПИК

Намалиха присъдата на бивш депутат от ДПС с една година

6248
на 04.07.2014
Намалиха присъдата на бивш депутат от ДПС с една година
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийски апелативен съд (САС) намали присъдата на бившия депутат от ДПС Митхат Табаков по едно от делата срещу него от 4 на 3 години затвор, съобщи БГНЕС.

препоръчано

Митхат Табаков е първият народен представител, влязъл в затвора за корупционни престъпления.

Обвинението срещу него е за подкуп за периода от октомври 2004 г. до 19 ноември 2004 г. През октомври 2012 г. Софийски градски съд даде на Табаков ефективна присъда от 4 години.

Днешното решение на апелативните магистрати може да се обжалва или протестира пред Върховния касационен съд.

През 2004 г. като кмет на община Дулово Табаков е поискал и взел подкуп от 10 хил. лв. от Петко Горбанов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ООД, Силистра.

Табаков получил парите на 19 ноември 2004 г. по собствената си банкова сметка, за да сключи договор с "ВиК" за изпълнение на обществена поръча с предмет "Дълбок сондаж и подмяна на уличната водопроводна мрежа на село Вокил, изследване на мрежата".

Фактът, че Табаков е взел подкупа се доказва и от наличното по делото платежно нареждане, с което по неговата лична сметка се превеждат точно 10 хил. лв.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК