Напрежение в Дома за възрастни в Търговище

Животът днес

Напрежение в Дома за възрастни в Търговище

3507
на 19.08.2014
Напрежение в Дома за възрастни в Търговище
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Напрежение сред персонала в Дома за възрастни хора в Търговище. За това сигнализираха работещите там, предаде Би Ти Ви.

препоръчано

В жалба до кмета на общината те пишат, че са подложени на тормоз от директорката на дома. Дневният център към дома съществува вече от 6 години. В него се грижат за десетки мъже и жени на преклонна възраст.

От изграждането му до сега директор е Светлана Янкова. Жалбата от персонала е именно срещу нея. Като причини се посочват несвойствените задачи, с които работещите се занимават всекидневно, дребнавост и обидни квалификации към тях. Баба Кирилка ползва услугите на дома за възрастни хора от 6 години. Казва, че персоналът ги обгрижва много добре, но напрежението между ръководството и социалните работници се отразява и върху старите хора. Възрастните хора разказват, че директорът на дома се отнася много лошо и с възпитателката в дома Василка Асенова. Тя не издържала и сега е в болничен.

Директорът на дома е запозната с жалбата срещу себе си. „Моят коментар е, че нямам представа на какво се основава тази жалба, тъй като в моята практика като директор винаги съм се опитвала да бъдат нещата поставени на ясен диалог”, заяви Светлана Янкова. По заповед на кмета на общината Красимир Мирев, комисия е направила проверка по случая. Проведени са индивидуални срещи с всеки член на колектива, както и с директорката на институцията.

„Тя рязко е повишила изискванията и е отишла отвъд това, което изисква длъжностната й характеристика и нейните права. Там, където има нарушение, ще има и административна отговорност”, увери Мирев. Конкретно какви ще са мерките, ще стане ясно след повторното посещение на комисията в дома през настоящата седмица. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК