БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Наргиз не усетила болка от забития в главата й нож

Само в ПИК
Наргиз не усетила болка от забития в главата й нож
Автор: ПИК
Дата
Дата
6828
Коментари
0
Наргиз не усетила болка от забития в главата й нож

Под щастлива звезда е родена 14-годишната Нина (Наргиз) Ангелова от свищовското село Морава, която лежи в плевенската университетска болница. Тийнейджърката стана главна героиня в кървав трилър, когато батко й Максут заби до дръжката между очите й кухненски нож.

Поредното сбиване станало заради това, че Наргиз повредила компютъра, а после ударила брат си с тиган по главата. Ужасени съседи чули смразяващ кръвта писък и видели как окървавената Наргиз побягнала на улицата със стърчаща дървена дръжка от лицето, пише “Стандарт”. "Едва го извадих. Двама колеги стискаха главата й, а аз дърпах с всичка сила.

Ножът беше забит с много ярост" - това сподели опериращият лекар д-р Георги Николов, главен асистент в клиниката по уши, нос и гърло в Плевен. На него се паднал "късметът" да извърши животоспасяващата операция с голям риск за пациентката. След като измъкнали ножа, рукнала много кръв от раната. Острието е 12,5 см, взели го полицаите.

То се врязало в опасна близост до окото. Пронизало носа и минало през небцето. Виждало се в устата й. Тя беше в съзнание, но не усещаше болка. В такива случаи хората се мобилизират. Попита дали ще умре Казахме й: "Спокойно, няма страшно", продължава разказа си докторът герой. Пострадалата Нина-Наргиз всъщност наистина имала огромен шанс в цялата трагична ситуация. При добро стечение на обстоятелствата сприхавата тийнейджърка може да се отърве само с белега от зловещата рана, смята лекарят. Окото й е здраво.

Тя го движи, дори вижда с него. Мозъкът й не е засегнат. Прерязана е голяма артерия, но екипът екипът не е позволил фатален кръвоизлив. "При тези увреждания мисля, че няма да останат сериозни последствия и тя ще се възстанови почти напълно. С едно малко изключение. До корена на носа се намира етмоидалния лабиринт.

Това е синус, чиито клетки са напълно унищожени. Заради това след време тя може да страда от чести инфекции на носа. А може и да няма никакви последици", прогнозира д-р Георгиев. Плевенските медици от клиниката по уши, нос и гърло посрещнали от линейката пациентката след спешното приемно отделение.

Там не могли да извадят ножа, пък и не било тяхна работа. В клиниката сформирали заради нея незабавно екип от специалисти с анестезиолог, консултирали се с очен лекар и неврохирург, гледали ситуацията на рентген. Операцията свършила за близо час.

Нина лежи в отделението зашита, на антибиотици. Предстоят й нови превръзки и прочиствания на раната. Още не е преживяла шока и мълчи за инцидента с брат й в Свищов. Имал съм преди и пациент със забита ръждива ножица "Солинген" довери докторът.

Била забучена цялата в носа на дете, стърчали само дръжките. "Но по-сложен от медицинска гледна точка беше случай на ухапан от магаре. Половината лице липсваше", спомни си докторът. "Виждал и по-тежки наранявания, с повече сложност от медицинска гледна точка. Но такава злоба към родната сестра...", недоумява д-р Николов.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Една блондинка отива в туристическа агенция и пита: - Искам един билет до Париж. - А с коя компания искате да летите? Днес имаме 13 компании за Париж. - Не искам никакви компании, ще си летя сама!