БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Наргиз не усетила болка от забития в главата й нож

Само в ПИК
Наргиз не усетила болка от забития в главата й нож
Автор: ПИК
Дата
Дата
7071
Коментари
0
Наргиз не усетила болка от забития в главата й нож

Под щастлива звезда е родена 14-годишната Нина (Наргиз) Ангелова от свищовското село Морава, която лежи в плевенската университетска болница. Тийнейджърката стана главна героиня в кървав трилър, когато батко й Максут заби до дръжката между очите й кухненски нож.

Поредното сбиване станало заради това, че Наргиз повредила компютъра, а после ударила брат си с тиган по главата. Ужасени съседи чули смразяващ кръвта писък и видели как окървавената Наргиз побягнала на улицата със стърчаща дървена дръжка от лицето, пише “Стандарт”. "Едва го извадих. Двама колеги стискаха главата й, а аз дърпах с всичка сила.

Ножът беше забит с много ярост" - това сподели опериращият лекар д-р Георги Николов, главен асистент в клиниката по уши, нос и гърло в Плевен. На него се паднал "късметът" да извърши животоспасяващата операция с голям риск за пациентката. След като измъкнали ножа, рукнала много кръв от раната. Острието е 12,5 см, взели го полицаите.

То се врязало в опасна близост до окото. Пронизало носа и минало през небцето. Виждало се в устата й. Тя беше в съзнание, но не усещаше болка. В такива случаи хората се мобилизират. Попита дали ще умре Казахме й: "Спокойно, няма страшно", продължава разказа си докторът герой. Пострадалата Нина-Наргиз всъщност наистина имала огромен шанс в цялата трагична ситуация. При добро стечение на обстоятелствата сприхавата тийнейджърка може да се отърве само с белега от зловещата рана, смята лекарят. Окото й е здраво.

Тя го движи, дори вижда с него. Мозъкът й не е засегнат. Прерязана е голяма артерия, но екипът екипът не е позволил фатален кръвоизлив. "При тези увреждания мисля, че няма да останат сериозни последствия и тя ще се възстанови почти напълно. С едно малко изключение. До корена на носа се намира етмоидалния лабиринт.

Това е синус, чиито клетки са напълно унищожени. Заради това след време тя може да страда от чести инфекции на носа. А може и да няма никакви последици", прогнозира д-р Георгиев. Плевенските медици от клиниката по уши, нос и гърло посрещнали от линейката пациентката след спешното приемно отделение.

Там не могли да извадят ножа, пък и не било тяхна работа. В клиниката сформирали заради нея незабавно екип от специалисти с анестезиолог, консултирали се с очен лекар и неврохирург, гледали ситуацията на рентген. Операцията свършила за близо час.

Нина лежи в отделението зашита, на антибиотици. Предстоят й нови превръзки и прочиствания на раната. Още не е преживяла шока и мълчи за инцидента с брат й в Свищов. Имал съм преди и пациент със забита ръждива ножица "Солинген" довери докторът.

Била забучена цялата в носа на дете, стърчали само дръжките. "Но по-сложен от медицинска гледна точка беше случай на ухапан от магаре. Половината лице липсваше", спомни си докторът. "Виждал и по-тежки наранявания, с повече сложност от медицинска гледна точка. Но такава злоба към родната сестра...", недоумява д-р Николов.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.