НАТО: Имаме документални данни за военното присъствие на Русия в Украйна

ХИТ СВЯТ

НАТО: Имаме документални данни за военното присъствие на Русия в Украйна

8141
на 13.02.2015
НАТО: Имаме документални данни за военното присъствие на Русия в Украйна
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Генералният секретар на НАТО заяви, че разузнавателни служби на страните членки на Алианса разполагат с „документални данни" за военно присъствие на Русия в Източна Украйна.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Йенс Столтенберг разкри позицията си в ефира на радиостанция "Коммерсант FM", предаде ТАСС.

Нашите разузнавателни служби представиха документални данни за военното присъствие на Русия в Източна Украйна. Имаме такава информация и от независими източници, независими журналисти и от НПО, които съобщават за загинали руски войници в Украйна, поясни той.

По думите му сепаратистите не биха постигнали такива военни успехи без руска подкрепа.

Според ТАСС Столтенберг не е разкрил конкретни факти.

Шефът на НАТО подчерта, че Алиансът като организация не може да достави оръжие на Украйна, но страна членка може да вземе самостоятелно решение по този въпрос.

Столтенберг говори и за новите командни центрове. Той обясни, че командните центрове на НАТО в шест страни от Източна Европа се създават за гарантиране на сигурността на държавите от алианса.

Тази центрове не са бойни подразделения, а имат за задача да осъществяват връзка между националните въоръжени сили на тези държава и многонационалните сили на пакта, каза той, допълвайки, че центровете ще организират учения и ще укрепят колективната отбрана на НАТО.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК