НАХАЛСТВО! Плевнелиев иска концесия за минерална вода във вилата си в село Баня

Само в ПИК
НАХАЛСТВО! Плевнелиев иска концесия за минерална вода във вилата си в село Баня
Автор: ПИК
Дата
Дата
12723
Коментари
1
НАХАЛСТВО! Плевнелиев иска концесия за минерална вода във вилата си в село Баня

Да получи концесия за ползване на минерална вода във вилата си в село Баня е поискал президентът Росен Плевнелиев преди малко повече от два месеца от Общинска администрация - Разлог.

Инвестиционното му намерение обаче не стигнало до гласуване в ОбС, защото междувременно държавният глава със заявление се отказал от искането си и засега не го е подновявал. Причината вероятно се дължи на обстоятелството, че като физическо лице той няма право на концесия по закон, тя се предоставя само на юридически лица, съобщава struma.bg.

 Докато е президент обаче, Росен Плевнелиев не може да има фирма, а къщата се води собственост на физическо лице. Т.е. трябва да изчака да приключи мандатът му и тогава може да поднови искането си.

От години в разложкото село Баня има интерес от собственици на хотели и къщи за гости към концесии за минералната вода, защото с нея освен че пълнят басейните и джакузитата си, решават и въпроса с отоплението с радиатори.

За къщата на Росен Плевнелиев в Баня се разшумя след 2011 г., когато той стана президент. Вилата във възрожденски стил се намира в затворен комплекс от няколко декара с 5-6 къщи, които имат дори свой трафопост. Само гаражните врати са четири. Имотът е купен след 2007 г. Мястото е изключително - в красивата местност Камено, до която се намира езеро и минава малка река. В добре оградения с мрежа и зелен плет комплекс Плевнелиеви са съседи с бизнесмена Филип Харманджиев, с когото Юлияна Плевнелиева беше колежка в „Икономедия”.

Според данъчната декларация на държавния глава къщата струва 352 000 лв. Бизнесмените Иво и Александър Прокопиеви и финансистът Камен Колчев със съпругата му Петя също са съседи по вили с президента Росен Плевнелиев.

В разложкото село, известно с минералната си вода, къща притежава и бившият министър на правосъдието Младен Червеняков. Той е дори първата известна личност, купила си имот в Баня.

Още по темата
Плевнелиев ще назначи член на ЦИК от АБВ
Часовник
12:50
Президентът Росен Плевнелиев ще назначи Мартин Райков от Политическа партия АБВ за член на Централната избирателна комисия (ЦИК). До президента на е постъпило предложение от председателя на...
Напиши коментар »
(1)
1
А Н.Е._Д/ЯЛ/К/О Н/Е/Д/Я/Л/К/ОВ КАК РАЗБРА И СИ ИЗТЕГЛИ 5 000 000 лв, ДВЕ СЕДМИЦИ ПРЕДИ ДА ФАЛИРА КТБ ? А , ОНЯ ДЕБЕЛ БИДОН ОТ СЕЛО Б/А/Н/К/Я ОТ КЪДЕ ИМА 4 000 000 000 ! ГОСПОД ДА УБИЕ И ДВАМАТА piece of shits.....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.