НАХОДКА! Археолози откриха потънал римски кораб на 1800 години

ШАРЕН СВЯТ

НАХОДКА! Археолози откриха потънал римски кораб на 1800 години

14507
на 28.01.2017
НАХОДКА! Археолози откриха потънал римски кораб на 1800 години
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Испански археолози обявиха, че са открили потънал римски кораб на 1800 години край брега на остров Майорка, информира ДПА. Корабът е бил на дълбочина 70 м, затрупан от амфори. 

Двама професионални гмуркачи от Балеарския институт по морска археология са снимали кораба през октомври миналата година. "Доколкото знаем, това е първата подобна находка в испански води, като след потъването корабът е останал недокоснат", заяви един от изследователите Хавиер Родригес.

Археолозите са научили от рибари, че в района може да има потънал древен кораб, защото в мрежите им попадали парчета керамика. 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано



Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК