Наша тенисистка на билборд в Лас Вегас, разказа за преживявания с Гришо

Тенис

Наша тенисистка на билборд в Лас Вегас, разказа за преживявания с Гришо

9187
на 19.04.2016
Наша тенисистка на билборд в Лас Вегас, разказа за преживявания с Гришо
Автор:   ПИК

Докато Григор Димитров се представя на приливи и отливи напоследък, зад Океана има българска тенисистка, която побеждава наред, съобщи БЛИЦ СПОРТ. Рекордната серия на 22-годишната Ирен Коцева ни накара да се свържем с нея и да получим информация директно от извора. Оказа се, че красавицата познава Григор Димитров и дори се нави да разкаже интересни истории с него.

Софиянката заедно със съотборничките си от университета в Лас Вегас записват победа след победа в университетското първенство на САЩ. Благодарение на силните си игри Коцева привлече вниманието и дори изгря на билборд, и то на една от най-оживените улици в Столицата на хазарта.  
 
"Ако някой ми беше казал преди 5 години, когато пристигнах в САЩ, че един ден ще съм на билборд на една от главните улици в Лас Вегас, със сигурност нямаше да повярвам", сподели Ирен Коцева пред БЛИЦ СПОРТ.

"Четвърта година уча в университета в Лас Вегас (UNLV). Преди да отида във Вегас имах няколко постижения в България, печелила съм различни турнири. Бях няколко пъти шампионка. През 2012 година със съотборничките ми в университета спечелихме "Mountain west tournament" и отидохме до NCAA, където записахме исторически миг, като бихме за първи път, но отпаднахме във втория кръг. Следващите две години беше затишие, а сега - последната ми година, направихме рекорд за най-дълги последователни победи. Предишният рекорд беше 16 последователни победи, датиращ от 1992 година. Ние успяхме да постигнем цели 19 поредни и влязохме в историята. Жалко обаче, че преди дни паднахме за първи път - гостувахме във Фресно. Балансът ни е 20:1. Отборните победи се състоят от 3 мача по двойки и 6 сингъла. Когато спечелим 4 точки (всеки сингъл се брой за 1 точка, и две спечелили двойки се броят за 1 точка също) тогава отборът побеждава", обясни Коцева.

"В последните ми 16 мача на сингъл имам само 1 загуба. От началото на сезона на двойки имам 19 победи и 1 загуба", каза българката и добави, че наскоро се е изправяла срещу сънароднички по кортовете в САЩ - "Преди няколко седмици играхме срещу университет с две българки от моята възрастова група - Никол Христова и Борислава Ботушарова. Там също записахме победа."

"Конкуренцията е много голяма, а и е трудно, защото става въпрос за отборно състезание. Не зависи само от мен, а от още 7 момичета. Всичките ми съотборнички са чужденики, няма американки. Имаме две китайки, една румънка, унгарка, украинка, едно момиче от Ел Салвадор, както и испанка", сподели Ирен, добавяйки - "На пълна стипендия съм, което означава, че те ми плащат обучението и заплата всеки месец, за да играя за техния отбор. В момента сме на 54-о място в националната университетска ранглиста в Америка. Последна година съм, но се надявам моя отбор да продължи да прави рекорди, дори и след като аз приключа."

Благодарение на силните си игри Коцева попада и на билборд в Лас Вегас. "Аз съм капитан на отбора по тенис на моя университет и затова бях на билборда. Много се радвам. Ликът ми беше поставен една седмица на най-оживената улица в Лас Вегас", разказа родената в София тенисистка.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано



Завършва средното си образование в Спортното на ЦСКА. "Озовах се в САЩ, след като завърших 12-ти клас в Спортното на ЦСКА. Имах позната, която играеше за университета в Лас Вегас и реших да отида при нея. Бях получила пълна стипендия от Хавай, но избрах Вегас. Започнах там през август 2012 г. Реших да отида в университет, защото исках да комбинирам тренировки с обучение. Имах тежка контузия на рамото и не исках да рискувам да отида в професионалния тенис и да се принудя да спра поради травма и да изпусна шанса за безплатно обучение в Америка", коментира българката.

"Имам интересни истории с Григор. Преди години, когато играех в Хасково по турнири, той ми беше два пъти съдия на мачовете. Разбира се, тогава беше още малък, може би 14-16-годишен. По-късно, когато започна да става по-добър, се засякохме в една българска академия в Австрия. Аз тренирах там 4 години, а той идваше периодично да тренира с треньора ми Милен Велев. С Григор сме играли отборни игри на един корт, тренирали сме. Скоро обаче не съм го виждала", сподели още Ирен Коцева.

"Ще остана да живея в Лас Вегас. В България се прибирам само заради семейството ми. Тук имам причини за оставане. Иначе обожавам България, макар да виждам, че много хора я оплюват. Аз съм родена и израснала в България и тя винаги ще си бъде моята родина, винаги ще бъда българка", добави родната тенисистка.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК