НА КОСЪМ ОТ НОВ АТЕНТАТ! Откриха компоненти за бомби в мебелен склад край Париж

Само в ПИК
НА КОСЪМ ОТ НОВ АТЕНТАТ! Откриха компоненти за бомби в мебелен склад край Париж
Автор: ПИК
Дата
Дата
2330
Коментари
0
НА КОСЪМ ОТ НОВ АТЕНТАТ! Откриха компоненти за бомби в мебелен склад край Париж

Вещества, които може да се използват за направата на самоделни бомби, бяха открити тази сутрин при обиск на мебелен склад в промишлената зона на Парижкия регион, предаде телевизионният канал LCI, цитиран от БГНЕС.

Служителите на реда са извършили обиски в промишлената зона в рамките на разследването на откритата по-рано лаборатория за производство на експлозиви в община Вилжюиф край Париж. В складово помещение, което вероятно е наето от един от задържаните по делото за експлозивите във Вилжюиф, е открит „отличен арсенал за самоделни експлозиви”.

Полицаите са намерили вещества, които при смесване може да послужат за направа на експлозивна смес, известна като „майка на сатаната”. Същите експлозиви бяха намерени при обиск в необитаемо жилище във Вилжюиф, южно от Париж. Впоследствие в жилището бяха открити и „документи с религиозно съдържание на арабски език”.

Полицията задържа трима души по подозрение, че са свързани с лабораторията за експлозиви. Според вътрешният министър на Франция Жерар Колон задържаните може да са свързани с терористични движения в иракско-сирийския регион.

Още по темата
СТРАХ! Откриха саморъчен взрив в апартамент в Париж
Часовник
19:03
Френската полиция откри саморъчно направения взрив ацетонов пероксид при обиск на апартамент, намиращ се южно от Париж, предава Ройтерс, цитирани от Фокус. В апартамента, който се намира в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари