НА СУХО! Ремонти спират водата в Габрово

Само в ПИК
НА СУХО! Ремонти спират водата в Габрово
Автор: ПИК
Дата
Дата
1412
Коментари
0
НА СУХО! Ремонти спират водата в Габрово

Заради извършване на аварийни ремонти без вода до 17.00 часа ще останат улица „Планинец“, кварталите „Радичевец“ и „Йонково“ в Габрово и село Орловци. Това съобщиха за Фокус от ВиК – Габрово. 

Поради продължителното засушаване и намаления дебит на водоизточниците е въведен режим на водоподаване в селата Яворец, Камещица, Музга, Смиловци, Борско, Драгановци, Драгиевци, Новаковци. Вода се подава през ден от 17.00 часа до 08.00 часа на следващия ден. Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

От 1 септември е въведен режим на водоподаване в селата Влайчовци, Здравковец, Междене и Узуните както следва: с. Здравковец – 48 часа има вода Горен край, след това 48 часа има вода Долен край на селото; село Влайчовци – 4 дни няма вода, 1 ден има вода. За селата Междене и Узуните вода се подава през 24 часа. Пускането и спирането стават в 09.00 часа.

Поради продължителното засушаване и намаления дебит на водоизточниците и по предложение на кметския наместник на село Лесичарка, ВиК – Габрово въведе режим на водоподаване в село Велковци. Вода се подава от 8.00 до 14.00 часа за високите части на селото, а от 14.00 до 20.00 часа за ниските части на селото.

Във връзка с намаления дебит на местните водоизточници и по предложение на кметския наместник е въведен режим на водоподаване в село Кози рог – висока зона до възстановяване на дебита. В посочената зона вода има в събота, неделя и сряда. В останалите дни от седмицата вода няма да се подава. Пускането и спирането стават в 09.00 часа.

Още по темата
НЯМА СТРАШНО! Професори от БАН пиха от урановата вода в Хасково
Часовник
02:57
Двама професори от БАН пиха от урановата вода на Хасково. Това направиха шефът на Геологическия институт Радослав Наков и колегата му Алексей Бендерев, след като иззеха проби от проблемната помпена...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Бих искал да се оженя за вашата дъщеря.
- Достатъчно обезпечен ли сте, за да издържате семейство?
- Мисля, че да.
- Хубавичко си помислете, все пак ние сме 5 човека.