НА ТРАПЕЗАТА: Скумрията измести шарана за Никулден

Животът днес

НА ТРАПЕЗАТА: Скумрията измести шарана за Никулден

10343
на 02.12.2019
НА ТРАПЕЗАТА: Скумрията измести шарана за Никулден
Автор:   ПИК

Скумрията е най-търсената риба около Никулден и така измества традиционния шаран на трапезата на българина, показа извънредната проверка на БАБХ, проведена на Женския пазар в столицата в присъствието на медии.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Най-честите грешки на търговците са продажбата в нерегистриран обект, неправилното съхранение на продукта и необявяване дали е била замразена и по-късно размразена.

"За да не ни пробутат замразена риба, която в последствие е размразена, трябва да се следи за няколко неща. Цветът на размразената риба е малко по-сив, хрилете са сиво към бяло. Това всичко е в резултат на процеса на замразяване", обясни началник отдел "Контрол на храните" в агенцията в София-град д-р Галя Викьова.

Тя посъветва още да се внимава за следните неща, когато подбираме риба за своята празнична трапеза, пише "Монитор".

"Очите й трябва да бъдат изпъкнали и бистри, хриле с розово - червен цвят, слузта по тялото не трябва да бъде в обилно количество, люспите да са плътно прилепнали към тялото и коремчето да не е издуто“, добави тя.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 150
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК