Горещо

Невероятна история: Възрастен мъж пътува дни наред, за да върне изгубен портфейл

Само в ПИК
Невероятна история: Възрастен мъж пътува дни наред, за да върне изгубен портфейл
Автор: ПИК
Дата
Дата
6231
Коментари
5
Невероятна история: Възрастен мъж пътува дни наред, за да върне изгубен портфейл

Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица, за да намери притежателя на изгубен портфейл.

 

Тъй като нямал нищо друго освен имена и адрес, той написал писмо на собственика и всеки ден гочакал на точно определено място в София, за да му го предаде.

 

Всичко започнало в началото на предишната седмица, когато Георги си загубил портфейла си, разказва България он ер. По съвет на приятели още на следващия ден обявил документите за изгубени и все пак нещо отвътре му дало надежда, че ще ги намери.

 

Вечерта на прибиране, мъжът, който е от Пловдив, намерил в пощата си писмо без подател, а текстът го оставил без думи:

 

Здравей, Георги!

 

Аз съм чичо Пацо от "Банишора". Снощи намерих твоята кожена кесийка с документи, 9 на брой - 4 карти плюс тази за тока, лична карта, шофьорско свидетелство и талонче. Предлагам ти следното, тъй като аз нямам телефон и нямам пари, за да дойда до Пловдив, всеки ден, считано от сряда, ще чакам на пилоните на НДК между 17 и 18 ч. Знам как изглеждаш. Сега се успокой и до скоро. 

 

Георги не успял да отиде на срещата веднага. Дни по-късно се явил леко скептичен дали ще бъде чакан с толкова голямо закъснение. И повярвал, че доброто още го има.

 

Чичо Пацо чакал от сряда до понеделник, за да се появи притежателят на портмонето. "Точно това, което си представях, беше. Интелигентен човек, между 60 и 70 години", разказа Георги. Любопитен момент от историята е, че двамата герои в историята са родени на една и съща дата.

Днес и двамата са доволни. Георги, че е получил вещите си отново, а чичо Пацо, че е направил доброНе поискал нищо в замяна, въпреки че живее в полупорутена къща.

Във Facebook Георги създаде и група "Да помогнем на чичо Пацо".

 

"За съжаление, не успях нищо друго да измъкна - от какво има нужда. Отказва всичко - храна, дрехи, подслон, не иска! Ще продължа да се боря, да може да му помогнем поне за къщата. Ще ви държа в течение и пак ще пиша и ще разкажа малко за него от това, което знам", пише Георги.

Напиши коментар »
(5)
1
наистина има надежда да намерим вярната посока?!
2
Това да не е Реджеп Иведик
3
Георги, разбирам че си оценил този човек.Върни му доброто.Сега рядко се срещат такива хора.
4
който е възпитан в тоталитаризма. Колко като него има в момента, имам предвид хората родени след 1984... Наистина имаше държава, хора, които вярваха в правдата, които обичаха българия........Сега, лично за себе си казвам истината. Намразих българия, намразих родина, намразих хората в българия. Мразя тази страна, мраза високите сини планини, мразя реки и златни долини, мразя всичко което вирее тук. И ако човек не може да избере родината си, то може да избере къде да прекара вечността. Аз не желая кокалите ми да гният тук. Отричам се от българия и ако има милостиви хора, които да ми дадат гражданство някъде другаде, с радост бих приел, бих приел да съм турчин, от Мозамбик или дори член на което и да е австралийско племе. Обмислям възможността скоро да изпратя документите си в така наречения парламент на българия. Пиша от северозападната територия - адът на земята, защото ако на планетата ни има Ад - то той е непременно в северозапада на ужасната "държава" българия. Да, българия с малка буква, не е случайно. Нищо на никого няма да обяснявам, ако някой е любопитен и ме плюе, нека заповяда тук и да поживее няколко дни в първобитните условия на пропадащия квартал в оряхово, стар общински град - окраден, разорен, беден, закрита преди 6 години голяма и подредена обчинска болница, с нормална такава чак във Враца на 70км, която също е пред фалит и т.н. и т.н....
5
статията ме натъжи. има и добри и злоради хора. някои като видят, че даден човек живее що годе по-добре и я виж са му откраднали важни неща. знаем, но до възпитание. имало е случаи, когато навремето чакахме по цели нощи за злато, а х е намерила три златни пръстена, предала ги е в мвр и от там хората / чужденци са се оказали и една седмица са й дали отпуск. като не можеш добро поне не прави зло. имам предвид намериш ли портмоне(в случая) или лична карта, вместо да я унищожиш я предай в мвр/кварталния, дано ме четат българи живеещи на запад, след като намерите документи важни ги предайте, а не... вие си знаете, какво правите след това с тях... и след това се почва по разни посолства, разправии, харчене на средства, вина тук имат и разсеяните граждани, ама главите им трябва да са като компютри-да мислят, да не са разсеяни. това е от мен. ВРЪЩАЙТЕ, за да ви се връща стократно.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Мъж пазарува на Женския пазар: 
- Искам 5 кг. картофи. 
- Желаете ли в плик да ги сложа? - попитал продавачът. 
- Не, метнете ми ги на флашката.