НЕВИНЕН! Съдът окончателно оправда Вальо Топлото

Темида

НЕВИНЕН! Съдът окончателно оправда Вальо Топлото

44147
на 22.01.2018
НЕВИНЕН! Съдът окончателно оправда Вальо Топлото
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Софийският градски съд окончателно оправда Валентин Димитров по обвинението за валутни престъпления в особено големи размери. Делото срещу Вальо Топлото продължи повече от 10 години и докато съдът успее да се произнесе, текстът, по който бе обвинен Димитров, отпадна от Наказателния кодекс през 2015 г.

Обвинението срещу бившия директор на столичната "Топлофикация" твърдеше, че в периода 1999-2003 г. Димитров е извършвал финансови сделки за близо 6 млн. лева в Австрия в нарушение с валутното ни законодателство, съобщава Дарик.

Според второто обвинение пък в периода 2004-2006 г. Вальо Топлото не е декларирал пред БНБ сделки за над 16 млн. лева. Заради отпадането на същия текст от Наказателния кодекс, преди време бе оправдан и бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров.
 
В момента Валентин Димитров е в затвора, където излежава тригодишна присъда по обвинение за безстопанственост.

препоръчано

През юли м.г. той поиска да бъде освободен предсрочно, но съдът му отказа с мотивите, че престоят в затвора му се отразявал добре, той нямал нарушения, учел немски и участвал във всички организирани тържества.
 
До края на присъдата му остават няколко месеца, като е възможно Димитров да бъде освободен още в края на януари.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК