НЕ Е ВЪЗМОЖНО! Учени откриха, че псувните лекуват болката

Бомба

НЕ Е ВЪЗМОЖНО! Учени откриха, че псувните лекуват болката

8569
на 13.09.2016
НЕ Е ВЪЗМОЖНО! Учени откриха, че псувните лекуват болката
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Употребата на ругатни подобрява здравето и притъпява чувството за болка. Сензационната новина беше съобщена на Британския научен фестивал в Суонзи.  Според научните светила, ругатните на майчин или друг език помагат да се справим с негативните емоции.

В момента социалните учени са се заели с провеждане на тестове в кръчмите в Суонзи. Главна цел е да се установи как физическата реакция на хората към псуването влияе на психиката им. Най-ярък пример за подобен ефект е повишеният пулс при употребата на нецензурни изрази.

Това не е първото изследване, посветено на ползите от псуването. През 2013-та в университета в Кийли учените стигнаха до заключението, че ругатните влияят терапевтично на хората. Това за пореден път доказва, че сдържаността не е от полезните за здравето качества.

Учените от университета в Кил, Германия, са на същото мнение. Според тях емоционалните изблици и най-вече – твърде крайните, действат болкоуспокояващо, защото когато псуваме, това отвлича вниманието на мозъка от болката.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК