БЪЛГАРИЯ ДНЕС

НЗОК дала 28 млн. лв. на чужди болници

Само в ПИК
НЗОК дала 28 млн. лв. на чужди болници
Автор: ПИК
Дата
Дата
4438
Коментари
0
НЗОК дала 28 млн. лв. на чужди болници

Над 28 млн. лева е превела Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на болници в Европейския съюз от началото на 2014 г., пише в. Преса.

До 30 септември 250 българи са получили разрешение да се лекуват в болници извън страната.

Средствата са изплатени на български граждани, които по време на престоя си в някоя от другите 27 държави от блока са получили инфаркт, инсулт, бъбречна криза или са си счупили крайник.

За същия период 59 българи са получили шансове за втори живот след трансплантация на орган, допълва изданието, като цитира Агенцията за трансплантации.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Между приятелки: - Какво е станало? Защо се раздели с мъжа ти? - Оказа се, че е алкохолик. - Как разбра? - Един път се прибра вкъщи трезвен!