НЗОК ще покрие лечението само на 20 болни от миелофиброза

Здраве

НЗОК ще покрие лечението само на 20 болни от миелофиброза

4130
на 27.07.2015
НЗОК ще покрие лечението само на 20 болни от миелофиброза

Последвайте ни в Google News Showcase

След като този следобед болните от рядкото заболяване на костния мозък - миелофиброза протестираха пред сградата на НЗОК в столицата, с искане здравноосигурителната институция да покрие лечението им, от касата решиха - още от тази година ще започнат да заплащат лекарствата, но едва на 20 от тези болни.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

От следващата година ще поемат терапията на още 40 от тях, а ако болните се окажат повече от 60 души, за останалите лекарството ще бъде осигурено безплатно от фирмата, която го произвежда. Това стана ясно след поредното заседание на надзорния съвет на институцията, което се проведе този следобед. 

Изчисленията, представени по време на него, показаха, че дефицитът в бюджета на касата за тази година се очаква да е под 100 млн. лева, а не - над 200 млн. лева, каквито бяха очакванията преди месец.

свързани новини

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК