Николай Василев: До 2020 г. държавата ни ще фалира

ЧАС ПИК

Николай Василев: До 2020 г. държавата ни ще фалира

51803
на 07.12.2015
Николай Василев: До 2020 г. държавата ни ще фалира
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Опасно е и е неизбежно, това което ще се случи в страната ни. Няма значение кой управлява в България, защото всеки, който дойде на власт трупа дългове и се оправдава с предишните. Това каза бившият министър на икономиката Николай Василев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Ще ви покажа нагледно какво се случва с икономиката ни с левчетата, които съм донесъл, каза той. Дългът през последните години нараства. Най-добро е било положението през 2008 г., но след това икономиката ни започва да върви надолу", посочи Николай Василев.

Екс министърът нареди две купчинки с монети, като едната бе значително по-голяма. Според него рекорд е бил отбелязан през миналата година, когато страната ни е имала рекордно висок дълг. Той прогнозира, че догодина дългът ще се е увеличил три пъти спрямо 2008 г.

До това щяло да се стигне, защото всяко правителство теглело нов дълг, за да погасява стар, освен това трупа все по-големи дефицити. "Ако по този начин продължава да се увеличава дългът ни през 2020 г. ще се стигне до фалит", категоричен е икономистът.

"Според Василев у нас има слаби управляващи. Ако винаги харчиш повече, отколкото имаш, ще фалираш". Грешката, според него е, че много сектори не се реформират. Разочарован съм от липсата на реформи, завърши Николай Василев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 133
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК